Αποψεις

Τατούλης "πληρώνει", Παυλής...χαίρεται!

Στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, εγκρίθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για την Τρίπολη.

Ο λόγος για την ανάπλαση -ή "καλλωπισμό", όπως χαρακτηρίστηκε- των τεσσάρων εισόδων και εξόδων της πόλης, οι οποίες, αυτή τη στιγμή, τελούν, λίγο πολύ, σε κακή κατάσταση.

 

Το γεγονός αυτό δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως μια πολύ θετική εξέλιξη και ως τέτοια προβλήθηκε απ' όλα τα τοπικά ΜΜΕ, με τον arcadia 93.8 να κάνει ειδική αναφορά στο θέμα, όπως ακριβώς αυτό συζητήθηκε στο Συμβούλιο, με όλες τις σχετικές αναφορές.

 

Τονίζουμε την τελευταία φράση  , γιατί εμφανίσθηκε σε μερίδα των ενημερωτικών ΜΜΕ μια, προφανέστατα, ατυχής και εκτός πραγματικότητας θέση πως ο Δήμαρχος Τρίπολης είχε προαναγγείλει το έργο και συνεπώς "δικαιώθηκε" τώρα που το έργο υλοποιείται.

 

Όντως, ο κ. Παυλής είχε δηλώσει, σε Δημοτικό Συμβούλιο, πως ο σχεδιασμός του Δήμου προβλέπει την ανάπλαση τριών εισόδων-εξόδων της πόλης και, μάλιστα, είχε πει πως θα δημιουργηθούν και info-kiosks (σημεία πληροφόρησης των επισκεπτών, δηλαδή) εκεί.

 

Ωστόσο, ήταν σαφές πως ο Δήμαρχος υπολόγιζε στην ένταξη της Τρίπολης στο πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το έργο, πράγμα το οποίο, ως γνωστόν, δεν έγινε και είχαμε πολλές αντιδράσεις γι' αυτό, εναντίον ακριβώς της Περιφέρειας Πελοποννήσου!

 

Στο δια ταύτα: Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.100.000,00 ευρώ-τα οποία, όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας, εξοικονομήθηκαν από εκπτώσεις άλλων έργων παρελθόντων ετών-. Ολόκληρο το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου της Τρίπολης για το 2017 είναι περίπου 770.000,00 για οποιοδήποτε έργο στην πόλη μας!

 

Αντιλαμβάνεστε την αντίφαση και την ειρωνεία του πράγματος...

 

Ο κ. Τατούλης, μάλιστα, μετά την τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο κ. Νίκου Πατσαρίνου- ο οποίος είπε πως η παράταξή του θα ψηφίσει "λευκό" στο εν λόγω θέμα διότι δεν εμπίπτει ένα τέτοιο έργο στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας- αφού συμφώνησε απολύτως με τον κ. Πατσαρίνο, δήλωσε πως η Περιφέρεια θα υλοποιήσει το έργο για να μην βρίσκεται η "Πρωτεύουσά" της σε τέτοιο χάλι!

 

Άρα, αν δεχθούμε πως όντως "δικαιώνεται" ο κ. Παυλής, θα πρέπει να ισχύει κάτι απ' τα παρακάτω:

 

α) Ο κ. Δήμαρχος είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας-εδώ και ενάμιση μήνα, σχεδόν-, πράγμα πιθανό, και, επίσης, είχε ενημερωθεί πως η Τρίπολη δεν θα είναι εκ των δικαιούχων του προγράμματος για τις αστικές αναπλάσεις. Αλλά, αν είναι έτσι, γιατί αντιδρά, ως προς το τελευταίο, εσχάτως..;

 

β) Ο κ. Δήμαρχος "δικαιώνεται" γιατί, μην κάνοντας τίποτε ο ίδιος, "αναγκάζει" άλλους να κάνουν έργα για την Τρίπολη,  και 

 

γ) Ο κ. Δήμαρχος έχει "πάντα δίκιο".

 

Διαλέγετε και παίρνετε....

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.