Αποψεις

ΣΟΚ: Το facebook δεν είναι...δημοσιογραφία!

Οι αναρτήσεις στα social media είναι πολύ χρήσιμες για ένα σωρό πράγματα, αλλά δεν αποτελούν πηγή αντικειμενικής ενημέρωσης και, σίγουρα, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως..."θέσφατον"!

Όποιος έχει αναλάβει να ενημερώνει τους πολίτες, οφείλει, τουλάχιστον, να προσέχει τι γράφει, πως το γράφει και να έχει διασταυρώσει τις πληροφορίες του-εφόσον, φυσικά, δεν είναι αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυς...

 

Τα παραπάνω ισχύουν πολύ περισσότερο όταν έχουμε να κάνουμε με ζητήματα δημόσιας ασφάλειας. Η δημιουργία κλίματος.."θρίλερ", μπορεί να είναι κάτι πολύ θετικό για την καλλιτεχνικής φύσεως μυθοπλασία και, παράλληλα, κάτι πολύ επικίνδυνο, όταν μιλάμε για ειδήσεις και ενημέρωση...

 

Αν δημοσιεύουν όλοι, άκριτα, την όποια ιδιωτική ανάρτηση σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, η όποια εγκυρότητα και αξιοπιστία των τοπικών ηλεκτρονικών ΜΜΕ θα υποστεί τεράστιο πλήγμα..

 

Τέλος, όσοι υποστηρίζουν πως δεν τρέχει και τίποτε με μια..."αβλεψία"-που οδήγησε σε παραπληροφόρηση του κοινού-, κατ' εμέ διαπράττουν τραγικό λάθος...Αφήνοντας κατά μέρος τις αιτίες μιας τέτοιας "αβλεψίας", θα έλεγα πως εφόσον ξεκινήσει κανείς να παίρνει αυτόν τον δρόμο, γρήγορα θα εξελιχθεί αυτός σε...κατήφορο!

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.