Αποψεις

Δεν περισσεύει κανείς στη Ν.Δ. Αρκαδίας...

Η κοπή της πίτας για τη ΝΟΔΕ Αρκαδίας, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018, ήταν μια πολιτική εκδήλωση με πολλαπλά μηνύματα και συμβολισμούς.

Καταρχάς, η κύρια πρόθεση των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν να επιδειχθεί μια εικόνα ενότητας, καθώς η τελευταία αυτή μόνο δεδομένη δεν είναι...

Πέρα από τα όποια τοπικής φύσεως "θέματα", τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά για τη Ν.Δ. εν γένει... Μπορεί να εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις ως "σίγουρη" νικήτρια των επομένων εθνικών εκλογών, αλλά το τοπίο είναι ρευστό και η πρωτοβουλία έχει πλήρως αναληφθεί από τον κ. Τσίπρα...

Ο τελευταίος καθορίζει την ημερήσια διάταξη, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή του, διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων και "αναγκάζει" τη Ν.Δ. σε απλές αντιδράσεις, ακόμα και... "απολογίες", γεγονός πρωτόγνωρο για αντιπολίτευση στην ελληνική πολιτική Ιστορία.

 

Η "καυτή πατάτα" που λέγεται "Όνομα της Π.Γ.Δ.Μ.", παραλίγο να αποδειχθεί ιδιαίτερα επιζήμια για την, έτσι κι αλλιώς, ευρισκόμενη σε δυσχερή θέση Κυβέρνηση, η οποία πρέπει να απολογείται για τα νομοσχέδια που εισηγείται, νομοσχέδια που, σε πολλές περιπτώσεις, αφορούν άδικα και αντι-λαϊκά μέτρα.

 

Όμως, η δημοσιοποίηση στοιχείων που αφορούν την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, η αντίδραση των προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται αλλά και η εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών-μέσω F.B.I.-, έδωσαν μεγάλες, πολιτικές διαστάσεις στην είδηση εξαρχής.

 

Επιπρόσθετα, η τραγική επικοινωνιακά διαχείριση του θέματος εκ μέρους του Αντιπροέδρου της Ν.Δ., κ. Άδωνη Γεωργιάδη, έθεσαν το κόμμα μπροστά σε ένα δίλημμα: Είτε να "μαζέψουν" τον κ. Γεωργιάδη είτε να τον στηρίξουν. Επελέγη το δεύτερο, καθώς ο κ. Μητσοτάκης έχει πάρει την απόφαση να υποστηρίξει την επιλογή που έκανε και στο θέμα των συλλαλητηρίων: Πρόθεσή του είναι να... "φυλάξει τα ρούχα του", εξασφαλίζοντας τη συσπείρωση της παραδοσιακής βάσης του κόμματός του, παραπέμποντας την "φιλελεύθερη στροφή" στις καλένδες.

 

Παράλληλα, το σύνθημα "Δεν περισσεύει κανείς" είναι αυτό που "παίζει" περισσότερο από κάθε άλλο μεταξύ των στελεχών της Ν.Δ., αν εξαιρέσουμε την επιτυχημένη ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη "Δεν θα διχάσω τους Έλληνες για να ενώσω τους Σκοπιανούς"- μια ατάκα εξόχως πατριωτικής φύσεως, με βέβαιο θετικό αντίκτυπο στην κοινή γνώμη, που όμως ήδη κινδυνεύει να "καεί" λόγω υπερβολικής χρήσης...

 

Στο πλαίσιο, λοιπόν, του "Δεν περισσεύει κανείς", ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ενώ είχε δηλώσει σαφώς πως δεν θα είναι υποψήφιος Βουλευτής στις επόμενες εθνικές εκλογές, φέρεται να επανεξετάζει τη στάση του, καθώς λαμβάνει και αντίστοιχα μηνύματα από τη βάση, τους απλούς νεοδημοκράτες πολίτες, οι οποίοι διαβλέπουν τάσεις διχασμού του κόμματος, σε μια στιγμή, μάλιστα, που η κυβερνητική προοπτική θα έπρεπε να οδηγεί στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση!

 

Ένας πολιτικός με την εμπειρία και τη μετριοπαθή φιλοσοφία του κ. Λυκουρέντζου, ο οποίος πάντοτε λειτουργούσε ενωτικά για τη Ν.Δ. στην Αρκαδία, μπορεί και να αποδειχθεί απαραίτητος για μια παράταξη που, εμφανώς, δυσκολεύεται να παρακολουθήσει τους ελιγμούς και τον τακτικισμό της Κυβέρνησης.

 

Ο κ. Τσίπρας, με την παντελή του "αδιαφορία" για τη θεσμική κανονικότητα, την ικανότητά του να αιφνιδιάζει και τον αποδεδειγμένο πολιτικό του πραγματισμό-κάποιοι τον χαρακτηρίζουν "πολιτικάντικο αμοραλισμό"-, βάζει, έτσι κι αλλιώς, δύσκολα στη Ν.Δ., η ηγεσία της οποίας ίσως δεν περίμενε πως, μετά από τρία "μνημονιακά" χρόνια και τόσες ευρωπαϊκές "σφαλιάρες", η Κυβέρνηση θα παρουσίαζε δείγματα "αντοχής" τέτοια που της επιτρέπουν όχι μόνο να μην "καταρρέει" αλλά και να πιστεύει πως μπορεί να διεκδικήσει την εκ νέου επικράτηση στις εκλογές με αρκετές πιθανότητες...

 

ΥΓ. Η φωτογραφία είναι από την περσινή, αντίστοιχη εκδήλωση της ΝΟΔΕ Αρκαδίας-στην Τρίπολη, τότε- και την επιλέξαμε γιατί θεωρούμε πως συμβολίζει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την ενότητα που θα πρέπει να διακρίνει τη συντηρητική παράταξη στην Αρκαδία.

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.