Αποψεις

Τελεία και..Παυλής!

Εν μέσω συνεχών εξαγγελιών για έργα, εκ των οποίων τα περισσότερα καλύπτονται από "νέφη αμφιβολίας", ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Τρίπολης αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον..

 

Κι αυτό παρότι, υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο απολογισμός θα είναι εξαιρετικά..σύντομος! Η μερίδα του λέοντος στη συγκεκριμένη, ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα αφιερωθεί-και πάλι- στις δεσμεύσεις για έργα υποδομών στην Τρίπολη, έργα τα οποία έχουν ήδη εξαγγελθεί, εν μέρει, εδώ και μήνες, με έναν σχετικά αποσπασματικό και ασαφή χαρακτήρα.

 

Άλλα έργα, βέβαια, τα οποία έχουν ήδη εγκριθεί από το Συμβούλιο, καθυστερούν προς διευκόλυνση των επαγγελματιών και πολιτών της πόλης, περιμένουν την ένταξή τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα ή απλά αντιμετωπίζουν προβλήματα νομικής φύσεως.

 

Επιπρόσθετα, ο Δήμος Τρίπολης συνεχίζει να υφίσταται μεγάλη απώλεια εσόδων, είτε λόγω της απουσίας κανονιστικών ρυθμίσεων-π.χ. ελεγχόμενη στάθμευση-, είτε λόγω μίσθωσης χώρων που δεν εξυπηρετούν τίποτε επί της ουσίας-π.χ. ενδιαίτημα αδέσποτων ζώων-, είτε λόγω αβελτηριών και έλλειψης συντονισμού μεταξύ υπηρεσιών- π.χ. η αποτυχία ένταξης στο ΕΣΠΑ,  προγράμματος για την αντικατάσταση σωλήνων του συστήματος ύδρευσης.

 

Παρόλα αυτά, δεν φαίνεται να "ιδρώνει" το αυτί κανενός. Η πάγια, επικοινωνιακή τακτική που ακολουθείται βασίζεται σε τρεις άξονες:

 

-Απαξίωση σχεδόν όλων των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών

-Κατηγορίες εναντίον δικαίων και αδίκων που τυχαίνει να μην συμφωνούν με τις απόψεις και τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής

-Χρησιμοποίηση της μόνιμης επωδού στη "μνημονιακή" Ελλάδα: "Δεν υπάρχουν χρήματα". Στην περίπτωση της Τρίπολης έχει προστεθεί και η έκφραση: "Δεν είμαστε Καλαμάτα, Ναύπλιο ή Κόρινθος"

 

Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί και η καθαρά αντιδεοντολογική μέθοδος της διάδοσης ψευδών ειδήσεων ή απαξιωτικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ψεύτικα προφίλ χρηστών. Είναι κοινό μυστικό στους "παροικούντες την Ιερουσαλήμ" πως τα προφίλ αυτά "χειραγωγούνται". Δυστυχώς, η πρακτική αυτή δεν είναι καινοφανής ούτε και αποκλειστικό "προνόμιο" της Δημαρχίας του κ. Παυλή. Στην Ελλάδα του 2018, η προσπάθεια σπίλωσης και "ακύρωσης" δημοσίων προσώπων μέσω άλλων, ανύπαρκτων "προσώπων", είναι δομικό συστατικό της πολιτικής επικοινωνίας... O tempora, o mores...

 

Yπάρχουν σίγουρα μερικές περιπτώσεις όπου η Δημοτική Αρχή έχει κάποιο δίκιο σε όσα πρεσβεύει, ωστόσο θα πρέπει να υπενθυμίσουμε το αυτονόητο:

 

Οι πολίτες εκλέγουν αιρετούς όχι για να διαπιστώνουν τα διαχρονικά προβλήματα και τις αδυναμίες των..προηγουμένων αιρετών, αλλά για να βρίσκουν λύσεις. 

 

Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα πρέπει να μιλάμε απλά για "κρατικοδίαιτους" παράγοντες που διαχειρίζονται μια "μιζέρια" και ευελπιστούν να συνεχίσουν να την διαχειρίζονται προς "δόξαν" όχι του συνόλου αλλά της ατομικής τους πολιτικής "επιβίωσης".

 

Από την άλλη, για να είμαστε αντικειμενικοί, θα πρέπει να επισημάνουμε πως είναι πιθανό η Δημοτική μας Αρχή να ακολουθεί ένα από τα "δόγματα" του Ουίνστον Τσώρτσιλ:

 

"Όταν δεν ξέρετε τι να κάνετε, μην κάνετε τίποτε"

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.