Αποψεις

Οι επικοινωνιακοί "ακροβατισμοί" ενός Κινήματος

Οι επικοινωνιακές "στρατηγικές" και οι "ελιγμοί" ενός κινήματος που ξεκίνησε με λανθασμένο τρόπο και κατέληξε στα "κολπάκια"..

 

Προκαλεί θυμηδία, τουλάχιστον, η πρακτική που ακολούθησε το Κίνημα Αλλαγής για να παρουσιάσει την υποψηφιότητα του κ. Ιωάννη Μπουντρούκα ως "ανεξάρτητη".

 

Ποντάροντας στο γεγονός πως "ουδείς ασχολείται" ή στην διαστρεβλωμένη εντύπωση περί δημοσιογραφίας-πολύ δημοφιλή τώρα τελευταία..- η επιλογή του Κινήματος Αλλαγής, δηλαδή του ΠαΣοΚ, ήταν η εξής:

 

Επιλέγουμε υποψήφιο, αλλά αυτός θα πρέπει να εμφανιστεί ως "ανεξάρτητος"..Κατόπιν, δημιουργούμε μια δήθεν "αυθόρμητη" κίνηση με έναν ατυχέστατο τίτλο (Πελοποννησιακή Συμμαχία-αλήθεια, ποιος το..σκέφθηκε αυτό...;) και, ουσιαστικά, κινητοποιούμε μια "θεατρική" διαδικασία όπου ο υποψήφιος έρχεται σε επαφή με την κίνηση..

 

Στο δια ταύτα: Το ΚΙΝΑΛ από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει "πρωτοκλασάτη" υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προσπαθεί να μην καταγραφεί το ποσοστό του υποψηφίου ως δικό του-πολύ περισσότερο καθώς οι εθνικές εκλογές φαίνεται πως θα ακολουθήσουν τις αυτοδιοικητικές και μια χαμηλή εκλογική επίδοση ενός "επίσημου" υποψηφίου θα δημιουργούσε περαιτέρω προβλήματα στο Κίνημα.

 

Φυσικά, η όλη διαδικασία έγινε με πρόχειρο και "ερασιτεχνικό" τρόπο που δεν πείθει κανέναν και, πολύ περισσότερο, αποδεικνύει πως το Κίνημα βρίσκεται σε τραγικό αδιέξοδο. Αυτό, εν πολλοίς, οφείλεται στην ηγεσία του αλλά και στο ότι δεν αντιλαμβάνεται-το Κίνημα- πως οι εποχές έχουν αλλάξει άρδην..

 

Ένα σημαντικό μέρος του κοινωνικού συνόλου στην Ελλάδα-που παίζει νευραλγικό ρόλο στις εκλογικές αναμετρήσεις καθώς είναι μη ενταγμένο σε κόμματα και κινήματα-, δεν είναι καθόλου ευνοϊκά προδιατεθειμένο απέναντι σε παλαιοκομματικές διαδικασίες, με.."καινοφανές" περιτύλιγμα. Αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν άμεσα όλες οι κομματικές ηγεσίες-όχι μόνο αυτή του ΚΙΝΑΛ- για να μην "μπλέξει" σε περιπέτειες το ίδιο το πολίτευμα της χώρας.

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.