Αποψεις

Δήμος Τρίπολης: Μια νέα αρχή ή "αργός θάνατος"..

Δεν υπάρχουν περιθώρια για "αναμασήματα" και παραδοσιοκρατικές αντιλήψεις στις εκλογές της 26ης Μαΐου..

 

Οι δημότες θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους όχι τόσο τις "εξαγγελίες" αλλά το γεγονός πως όντως δεν έχουν την "πολυτέλεια" να στέκουν "απαθείς" απέναντι στην μελλοντική προοπτική της πόλης..

 

Είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνει μια "νέα αρχή" με την εκλογή μιας δημοτικής αρχής που θα ξεπεράσει τις στρεβλές, παρωχημένες και ετερόφωτες πρακτικές ενός προβληματικού παρελθόντος..

 

Η "καθυστέρηση" της Τρίπολης, η υποβάθμισή της σε μια πόλη που "τρώει τις σάρκες της" για να επιβιώσει, η μηδαμινή της δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση-όσο κι αν αυτή η τελευταία αντιμετωπίζει τις δικές της δομικές "αντιφάσεις"-, η αδυναμία των δημοτικών υπηρεσιών ν' αντιμετωπίσουν "αυτόματα" ακόμα και τ' "αυτονόητα", όλα τα παραπάνω είναι δεδομένα..

 

Δικαιολογίες δεν υφίστανται πλέον..Ούτε και η δυνατότητα να χαθεί πολύτιμος χρόνος..

 

Η αλλαγή πρέπει να έρθει άμεσα και να υπερπηδήσει τις κατεστημένες νοοτροπίες που όχι μόνο απομυζούν οικονομικούς πόρους και "απονευρώνουν" δομές και ανθρώπους, αλλά επιμένουν να βρίσκονται σε θέσεις ισχύος, "παρασιτώντας" εις βάρος όλων μας.

 

Αλλά, προσοχή! Η μετάβαση θα πρέπει να είναι "καθαρή", πέρα από μεθοδεύσεις και "ανατολίτικα παζάρια"..Αν επανεμφανιστούν τα συμπτώματα της "αρρώστιας", αυτό θα είναι και το "οριστικό" τέλος μιας περιοχής που "γερνάει" και ερημώνει με "καταιγιστικό" ρυθμό..

 

Eκτός αν θέλετε να μοιάζει η πόλη όπως το αυτοκίνητο "φάντασμα" της φωτογραφίας..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.