Αποψεις

Αδέσποτα: Πρόοδος μέσα σ' ένα μήνα στην Τρίπολη!

H χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίπολης- Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019- ήταν εξόχως "αποκαλυπτική"..

Αναφερόμαστε στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων, ένα ζήτημα που "έπαιξε" μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης σχετικά με την διοικητική ικανότητα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Μέσα σ' ένα μήνα, λοιπόν, η νέα Δημοτική Αρχή αποφασίζει και υλοποιεί περισσότερα απ' όσα, επί της ουσίας, έκανε η προηγούμενη μέσα σε τέσσερα και πλέον χρόνια, "καλυπτόμενη" πίσω από τη νομιμότητα.

Ήτοι, συνάπτει σύμβαση με το Φιλοζωικό Σωματείο, ολοκληρώνει το ενδιαίτημα και, κυρίως, επιλέγει "ζώνες επανένταξης" για τα ζώα, στην προσπάθεια να προστατεύσει και αυτά αλλά και τους δημότες.

Φυσικά, ο νέος Δήμαρχος, κ. Τζιούμης ξέρει πολύ καλά πως δεν φθάνει μόνο η συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο της πόλης, ούτε η, σε κάθε περίπτωση, ευπρόσδεκτη συνδρομή από διάσημους φιλόζωους όπως η κ. Μαριάννα Λάτση. Ακόμα και η ολοκλήρωση του ενδιαιτήματος, θα πρέπει να είναι τάχιστη διότι, όπως ειπώθηκε σωστά χθες εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, μέχρι τότε ο Δήμος δεν νομιμοποιείται να ζητά  τη συνδρομή των αρχών σχετικά με την τήρηση του νόμου, καθώς ούτε ο ίδιος δεν τον τηρεί!

Αποδεικνύεται, συνεπώς, πως, όσον αφορά τ' αδέσποτα, η νέα Δημοτική Αρχή είναι ενεργή και αποφασισμένη ν' αμβλύνει το πρόβλημα, χωρίς να κωλυσιεργεί και να λειτουργεί "εν κρυπτώ" ή με βάση προσωπικές "στρατηγικές". Και, πάνω απ' όλα, δεν είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει μια "υποκειμενική" ανάγνωση του νομοθετικού πλαισίου για να "σηκώσει τα χέρια ψηλά" ή, ακόμα χειρότερα, να καταφύγει σε "θεωρίες συνωμοσίας".

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.