Αποψεις

Γιατί, κύριε Υπουργέ;

Έγινε λοιπόν ο αγιασμός, ευχήθηκαν οι ιερείς και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων σε μαθητές και γονείς "καλή σχολική χρονιά" και τώρα... περιμένουμε! Τι; Μα, τι άλλο; Να επανδρωθούν με εκπαιδευτικό προσωπικό οι κενές θέσεις στα σχολεία. Στα ίδια σχολεία, που η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποί της μας διαβεβαίωναν, πως δε θα υπάρχει ούτε μία έλλειψη!

 

"Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου" λέει ο σοφός -δυστυχώς μόνο στα αποφθέγματα- λαός μας. Ταιριάζει γάντι λοιπόν και στη φετινή σχολική χρονιά, αυτή η λαϊκή ρήση. Γιατί; Μα για τον προφανέστατο παρακάτω λόγο: ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και σε τεχνικό εξοπλισμό!

 

Ελάτε τώρα! Δεν το περιμένατε; Ναι, έχετε δίκιο: η κυβέρνηση διεμήνυε, ότι η φετινή σχολική χρονιά είχε ρυθμιστεί, πριν καν ξεκινήσει και όλα είχαν τακτοποιηθεί εγκαίρως! 

 

Όλα; Ε, όχι και όλα, κύριε Φίλη! Γιατί στα δικά μας σχολεία, κύριε υπουργέ, έχουμε κενές ώρες! Το ξέρετε αυτό; Μετά τον αγιασμό μας ανακοινώθηκαν οι ώρες, που θα σχολούν τα παιδιά μας "λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών στα μαθήματα της μουσικής, των αγγλικών, της πληροφορικής, της θεατρικής αγωγής και των εικαστικών". Συγκεκριμένα, μας ανακοινώθηκε, ότι "μπορεί και αύριο να προσληφθούν αυτές οι ειδικότητες και το ωράριο να ισχύσει κανονικά, σύμφωνα με το νέο σας εκπαιδευτικό πρόγραμμα, κύριε υπουργέ! 

 

Και οι πίνακες που λείπουν από αίθουσες; Γιατί μπαίνει ένα παιδί στην αίθουσά του και δεν έχει πίνακα, κύριε υπουργέ; Γιατί θα πρέπει να δουλεύουν δάσκαλοι και μαθητές με φωτοτυπίες; Γνωρίζετε, βέβαια, ότι και το φωτοτυπικό χαρτί το επιβαρύνεται η οικογένεια του μαθητή, έτσι;

 

Δυστυχώς, η πραγματικότητα διαψεύδει ακόμα μία φορά τις πολιτικές υποσχέσεις! Αλλά εδώ, κύριε υπουργέ, δεν παίζετε απλά με την τσέπη μας. Εδώ παίζετε με τα παιδιά μας! Κι αυτό δεν περνάει έτσι!

 

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί! Καλοί οι νεωτερισμοί και τα πειράματα, αλλά φτάνει πια! Όχι άλλα παιχνίδια στις πλάτες των παιδιών μας! Όχι άλλος εμπαιγμός των παιδιών μας!

 

Σκεφτείτε το λίγο, κύριε υπουργέ...

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.