Αθλητικα

Ποδόσφαιρο και Πολυτεχνείο 1973

Οι ομάδες έχουν ετοιμαστεί για τα παιχνίδια της Κυριακής 18 Νοεμβρίου 1973 για την 9η αγωνιστική, μια μέρα νωρίτερα τα τανκς έχουν μπει στο πολυτεχνείο με την χώρα να βρίσκετε σε εμπόλεμη κατάσταση. Δείτε τι είχε γίνει στο ποδόσφαιρο εκείνες τις μέρες.

 

Την ώρα που ο λαός της Αθήνας φώναζε "Εδώ Πολυτεχνείο" και παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τους φοιτητές και τους εργαζόμενους να διαδηλώνουν κατά της χούντας του Παπαδόπουλου και της κυβέρνησης των ανδρεικέλων του Μαρκεζίνη, οι σύλλογοι της Α’ εθνικής ετοιμάζονταν να φωνάξουν "εδώ ποδόσφαιρο" για τους αγώνες της 9ης αγωνιστικής.

 

Μία Κυριακή νωρίτερα, 11 Νοεμβρίου, έγιναν οι αγώνες της 8ης αγωνιστικής. Τότε όλα τα ματς διεξάγονταν την ίδια ημέρα (Κυριακή) και άρχιζαν την ίδια ώρα (στη συγκεκριμένη περίπτωση στις 2.45 το μεσημέρι). 

 

8η Αγωνιστική 11/11/1973

 

Εθνικός-Ολυμπιακός

 

Ηρακλής – Άρης 0-1

 

Παναθηναϊκός – Απόλλων 5-0

 

 Καλαμαριά – ΠΑΟΚ 1-2

 

Καβάλα – Αιγάλεω 1-2

 

Ολυμπιακός Βόλου – ΑΠΟΕΛ 1-2

 

Λάρισα – Σέρρες 1-1

 

ΑΕΚ – Πανιώνιος 4-1

 

Παναχαϊκή – Φωστήρας 2-0 

 

Τη Κυριακή, 18 Νοεμβρίου, το ματς που κυριαρχούσε στο πρόγραμμα ήταν αυτό του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός υποδεχόταν την Καλαμαριά, ενώ ο Παναθηναϊκός φιλοξενούσε στην Λεωφόρο την Λάρισα. 

 

Τα ματς φυσικά δεν έγιναν αφού τα ξημερώματα του Σαββάτου το τανκ γκρέμισε την πύλη του Πολυτεχνείου, στην Αθήνα ακουγόντουσαν πυροβολισμοί, ακόμα και στις γειτονιές, ενώ κηρύχτηκε Στρατιωτικός Νόμος. Για ποδόσφαιρο και γενικότερα για αθλητικές διοργανώσεις ούτε κουβέντα. Μόνο την Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου, ανακοινώνεται ότι αναβάλλεται το φιλικό της Εθνικής με την Ελβετία.

 

Στις 20 Νοεμβρίου, ημέρα Τρίτη, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Σπύρος Ζουρνατζής ανακοινώνει ότι οι ελληνικές ομάδες θα εκπληρώσουν κανονικά τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, ενώ για τις εσωτερικές διοργανώσεις θα υπάρξει ανακοίνωση εντός των ημερών. Η διευκρίνιση αφορούσε το μπάσκετ και το βόλεϊ.

 

Την Κυριακή, 25, δεν έγιναν αγώνες, η ΕΠΟ με τον Γιώργο Δέδε πάντως προσπαθούσε να πείσει την ΓΓΑ να αρχίσουν και πάλι τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα. Η 9η αγωνιστική θα διεξαχθεί επιτέλους την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 1973.

 

9η αγωνιστική εξ αναβολής από τις 18/11/1973 

 

Παναθηναϊκός-Λάρισα 2-1

 

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-0

 

Αρης – Εθνικός 2-1

 

Απόλλων – Ηρακλής 0-0

 

Ολυμπιακός – Καλαμαριά 5-1

 

Πανσερραϊκός – Παναχαϊκή 0-0

 

Φωστήρας – Καβάλα 0-0

 

Πανιώνιος – ΑΠΟΕΛ 1-1

 

Αιγάλεω – Ολυμπιακός Βόλου 0-1

 

Ο κόσμος στην Ελλάδα φανερά επηρεασμένος από τα γεγονότα και δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το ποδόσφαιρο. Το πολύ κρύο και το χιόνι που έκανε την εμφάνισή του στις βόρειες περιοχές αποθάρρυνε πολλούς να πάνε στα ματς που διεξήχθησαν, όλα την Κυριακή στις 2.45 το μεσημέρι.

 

 ΠΗΓΗ: arcadiasports.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.