Αθλητικα

ΣΑΟΟ: "Διασχίζοντας την Ελλάδα"

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου ώρα 7:30 μ.μ. στα εντευκτήριά του Β. Δεκάζου 9-11 Τρίπολη, στην εκδήλωσή του με θέμα: "ΔΙΑΣΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ".

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

"Η ομάδα του Σ.Α.Ο.Ο., που το 2002 ξεκίνησε το μεγάλο εγχείρημα της διάσχισης των ορεινών όγκων της Ελλάδας από το Γύθειο μέχρι τον Έβρο, θα ξανακάνει το ταξίδι αυτό και υπόσχεται να μας πάρει όλους μαζί της.

 

Μέσα από αφηγήσεις της ομάδας και με τη βοήθεια των εικόνων, θα ανεβούμε κορφές, θα περπατήσουμε μαζί τους κορυφογραμμές και φαράγγια, θα γνωρίσουμε απομονωμένα ορεινά χωριά και ξεχασμένες κοινωνίες, στις πιο απομακρυσμένες περιοχές τις χώρας μας.

 

Η διάσχιση της Ελλάδας, όπως προαναφέραμε, είναι ένα εγχείρημα του συλλόγου μας που ξεκίνησε το 2002 και ολοκληρώθηκε το 2016. Για 13 ολόκληρα χρόνια (με εξαίρεση το 2004 και 2008) μια ομάδα ορειβατών μας, κατά το μήνα Αύγουστο πραγματοποιούσε εξόρμηση στους ορεινούς όγκους της χώρας μας, αρχής γενομένης από την Πελοπόννησο.

 

Στη συνέχεια, ακολουθώντας τη βασική ραχοκοκαλιά της Ελλάδας, την Πίνδο, έφθασε στα βόρεια σύνορά μας. Από το Γράμμο μέχρι τον Έβρο ακολούθησε τη συνοριογραμμή και με οδηγούς και συντρόφους τις πυραμίδες των συνόρων ανακάλυψε απίστευτες ομορφιές, έρημα χωριά χαμένα μέσα στην άγρια φύση. Γνώρισε ανθρώπους που με μεγάλη προθυμία τη φιλοξένησαν και τη βοήθησαν στο πέρασμά της από τα μέρη τους. 

 

Κορυφαία στιγμή, η συνάντηση με τους Πομάκους. Η επίσκεψή  στους οικισμούς τους και η γνωριμία με τους υπέροχους αυτούς ανθρώπους είναι ένα  από τα μεγάλα κέρδη μας .

 

Για περισσότερα σας περιμένουμε στα εντευκτήριά μας την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου ώρα 7:30."

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.