Αθλητικα

Μόνο έτσι θα έχανε ο Αστέρας!

Μέχρι το 72` ο Αστέρας ήταν η ομάδα που αμφισβήτησε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη το απόλυτο νικών του Ολυμπιακού. Ο διαιτητής Κύζας, όμως, είδε πέναλτι σε ένα μαρκάρισμα από τα χιλιάδες που γίνονται στην περιοχή στις στημένες φάσεις και έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ανοίξουν το σκορ. Από εκεί και πέρα όλα πήραν το δρόμο τους... 

 

 

Το τελικό 3-1 απλώς έμεινε στην ιστορία για να δίνει μια ψευδή εικόνα για όσα έκαναν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Και αυτό το ένα της ομάδας της Τρίπολης, ήρθε για να... γελάνε τα (άδεια) τσιμέντα στο Καραϊσκάκη. Με πέναλτι στον Γιάννου, που δεν υπήρχε. Προφανώς, για να χρυσώσει ο διαιτητής το χάπι... 

 

 

 

Ο Αστέρας, μέχρι την απόφαση για το πέναλτι εναντίον του, είχε καταφέρει να περιορίσει τον Ολυμπιακό, να κρατήσει το μηδέν, αλλά και να προσπαθήσει να απειλήσει στο πρώτο ημίχρονο. Τότε, που ο πρώτος βοηθός έκοψε με οφσάιντ το τετ α τετ του Παπαδόπουλου, που (υπερ)καλυπτόταν. Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τον Αστέρα στοίχισε πολύ η αναγκαστική αλλαγή του Ιγκλέσιας, ο οποίος βγήκε στο 70`, έλειψαν τα τρξίματά του με αποτέλεσμα η ομάδα να δεχτεί τρία γκολ. 

 

 

Στο αγωνιστικό μέρος, με πέντε αλλαγές σε σχέση με την 11άδα της Πράγας (Μπαντής, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Λανθαρότε, Παπαδόπουλος), ο Αστέρας είχε φρεσκάδα στο παιχνίδι του. Μετά από ένα δύσκολο 10λεπτο, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να αιφνιδιάσει, στη συνέχεια η ομάδα του Στάικου Βεργέτη ισορρόπησε το παιχνίδι. 

 

 

Με πίεση ψηλά, πολύ καλή κυκλοφορία και "ποδιές" από τον Νίκο, ο Αστέρας έδειξε ότι είχε πάει στο Καραϊσκάκη για να σταματήσει το απόλυτο νικών του Ολυμπιακού. 

 

 

Μάλιστα, θα μπορούσε από το 20` να του έχει βάλει ακόμη πιο δύσκολα, αν ο πρώτος βοηθός, Ιωάννης Σίπκας δεν έκοβε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Παπαδόπουλο, που έβγαινε σε ιδανικό τετ α τετ με τον Ρομπέρτο. 

 

 

Στο 31` ο Ιντέγε έχασε σε κενή εστία τη μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων, με τον Αστέρα από εκεί και πέρα να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα, να μην απειλείται, αλλά και να μην μπορεί να απειλήσει στην επίθεση, αφού και ο Νίκο στο 41` κόπηκε με οφσάιντ σε οριακή φάση. 

 

 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Η αλήθεια είναι ότι ο Αστέρας, ίσως και λόγω της κούρασης από το ματς με την Σπάρτα, γύρισε αρκετά πίσω. Απειλήθηκε, με το δοκάρι στο φάουλ του Ντουρμάζ, αλλά για να "ξεκλειδωθεί" η άμυνά του χρειάστηκε η απόφαση του Κύζα. 

 

 

Από το 1-0 και μετά, το ματς πήγε εκεί που έπρεπε για τον Ολυμπιακό. Το 2-0 από τον Φορτούνη, το 3-0 από τον Ιντέγε και τελικά η μείωσε με τον Γιάννου, που κέρδισε το πέναλτι, το εκτέλεσε ο ίδιος, ο Ρομπέρτο έδιωξε, αλλά στο ριμπάουντ με κεφαλιά ο πρώτος σκόρερ του Αστέρα σκόραρε. Στοιχείο προβληματισμού, η μόλις μία τελική για τον Αστέρα και αυτή στη φάση του γκολ... 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.