Αθλητικα

Είχε άσο, αλλά δεν έβγαλε άλλους άσους!

Ο Αστέρας ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας με το απόλυτο. Τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, εννέα βαθμοί, πρώτη θέση και "εισιτήριο" στους "16" της διοργάνωσης με το πλεονέκτημα για μια πιο εύκολη κλήρωση.  

 

 

Η νίκη με 1-0 επί του Πανσερραϊκού στις Σέρρες (με σκόρερ τον Φούντα στο 35') δεν πρόσφερε στον Στάικο Βεργέτη κάτι περισσότερο από όσα ήδη γνωρίζει για το ρόστερ του. Ο Ελληνας τεχνικός έδωσε την ευκαιρία σε νέα πρόσωπα να αγωνιστούν, μήπως και βγάλει άσο από το μανίκι του για τη συνέχεια, ωστόσο τελικά είχε τον άσο από τα παλιά για να πάρει την παρτίδα. 

 

Ο Θεοδωρόπουλος χρειάστηκε να κάνει τέσσερις επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Εντυπωσιακές, αλλά και δύσκολες. Και το θέμα δεν είναι ότι χάρισαν θέαμα, το θέμα είναι ότι τα... χρειάστηκε. Από μόνο του αυτό αποδεικνύει ότι ο Αστέρας αντιμετώπισε προβλήματα κόντρα στον Πανσερραϊκό. 

 

Παρά το σχετικά καλό ξεκίνημα, με πρωταγωνιστή τον Γουάτο, που στο πρώτο τέταρτο είχε κάνει δύο καλά σουτ προς την αντίπαλη εστία. Και παρά το γκολ, στο 35`, του Φούντα, ο οποίος "τρύπωσε" στην αντίπαλη άμυνα και άνοιξε το σκορ. Το παράδοξο της υπόθεσης; Ο Φούντας σκόραρε με το κεφάλι παίρνοντας τη σέντρα - ασίστ από το δεξί του Παντελιάδη. 

 

Ο Αστέρας, όμως, δεν ήταν καλός. Αν και θα περίμενε κανείς ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές θα έπαιρναν ως πρόκληση για το μέλλον τους την αναμέτρηση. Μάλλον δεν το είδαν έτσι... 

 

Ο Θεοδωρόπουλος πάλι που ξέρει να παλεύει για τη θέση του, το είδε. Για αυτό και σταμάτησε στο 23` και στο 45`+3" τον Παπαστεργίου και στο 28` και το 43` τον Αγγελούδη. 

 

Με καλύτερο παίκτη στο πρώτο ημίχρονο τον τερματοφύλακά του, ο Αστέρας ήταν φανερό ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει στο δεύτερο. Και ο Βεργέτης το έκανε, βάζοντας Χαμντανί και Τσοκάνη στις θέσεις των νεαρών, Γουάτο και Ντε Μπλάσις. 

 

Η αλήθεια είναι ότι ο Αστέρας στο δεύτερο ημίχρονο κινδύνεψε πολύ λιγότερο από τον Πανσερραϊκό. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι ανέβασε πολύ την απόδοσή του. Εγιναν αρκετά λάθη, χάθηκαν πολλές μονομαχίες, αλλά και κάποιες σημαντικές ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ. 

 

Στο 59` με τον Δημούτσο να βγαίνει τετ α τετ και στο 66` με τον Σκούρτη να πλασάρει, αλλά τον αντίπαλο τερματοφύλακα και στις δύο περιπτώσεις να σταματάει το 0-2. Οπως έκανε στα τελευταία λεπτά και με τους Τορμένα, Ντούντου. Πάντως, για να "δέσει" το παιχνίδι ο Βεργέτης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και τον έμπειρο Ζησόπουλο, κάτι που σημαίνει αρκετά για τη μορφή του αγώνα...

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.