Αθλητικα

5-0: Τεράστια διαφορά ποιότητας

Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι οι πιθανότητες σε διπλούς μάλιστα αγώνες απέναντι σε μια τόσο καλύτερη ομάδα ήταν ελάχιστες. Αποδείχθηκε περίτρανα και στο γήπεδο. Οταν επιπλέον βρίσκεις απέναντί σου και έναν ανίκητο τερματοφύλακα στις τρεις πολύ καλές ευκαιρίες που δημιουργείς και ταυτόχρονα ο αντίπαλος κάνει γκολ τις τρεις πρώτες δικές του φάσεις, η κουβέντα σταματά. 

 

 

 

Ο Αστέρας είχε την ατυχία να κληρωθεί στο Κύπελλο με μια ομάδα που μπορεί να αφήνει στην εξέδρα ποδοσφαιριστές που είναι ακόμα καλύτεροι από αυτούς που έχει μέσα στο γήπεδο και να κερδίζει με 5-0. Αυτό, δεν παλεύεται... 

 

 

Ενας στόχος, λοιπόν, χάθηκε για τον Αστέρα. Το τελικό σκορ από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη ασφαλώς και δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης για την ρεβάνς την τετάρτη (4/2) στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης". 

 

 

Ο Αστέρας πλήρωσε την αδράνειά του στην αμυντική του λειτουργία, κυρίως στη μετάβασή του από την επίθεση στην άμυνα και τελικά γνώρισε πολύ βαριά ήττα από μια πολύ καλύτερη ομάδα. Η οποία μάλιστα, είχε στην εστία της έναν τερματοφύλακα, τον Καπίνο, που ήταν ανίκητος. Σε τρεις περιπτώσεις, στην τελευταία με τη βοήθεια του δοκαριού μάλιστα, στέρησε από την ομάδα του Στάικου Βεργέτη έστω ένα γκολ. 

 

 

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Από το 10' και μετά άρχισε να πιέζει και τελικά τού αρκούσε ένα 3λεπτο που έβαλε τον Αστέρα στην περιοχή του για να προηγηθεί. 

 

 

Στιγμή αδράνειας στην άμυνα, τέτοιες ευκαιρίες ξέρει να τις εκμεταλλεύεται ο Ιντέγε και 1-0 μόλις στο 13' για τον Ολυμπιακό. Το θετικό για την ομάδα του Στάικου Βεργέτη ήταν ότι αυτή τη φορά αντέδρασε. Το αρνητικό ότι βρήκε απέναντί της τον Καπίνο. 

 

 

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού σε δύο περιπτώσεις σταμάτησε το 1-1, τη μία στο σουτ του κορυφαίου Χαμντανί και στη δεύτερη στο σουτ του Ιγκλέσιας. Και όταν απέναντι στον Ολυμπιακό πλησιάζεις τόσο πολύ κοντά στο γκολ και δεν το βάζεις, ο κανόνας είναι ότι το δέχεσαι. 

 

 

Σε αντεπίθεση, με την ομάδα να μην ακολουθεί, όσους πάλεψαν να το κάνουν (Ιγκλέσιας και Γκοϊάν) τελικά να μην προλαβαίνουν και 2-0 στο 41' πάλι από τον Ιντέγε. 

 

 

Στο δεύτερο ημίχρονο αυτό που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός ήταν απλώς και μόνο διαχείριση του αγώνα. Και ο Αστέρας τού το πρόσφερε... βούτυρο στο ψωμί του. Το 3-0 μόλις στο 49' από τον Φορτούνη, σε μια φάση ίδια με εκείνη του δεύτερου γκολ (πάλι από ασίστ του Ντουρμάζ) ήταν η ένδειξη ότι το σκορ θα ανοίξει κι άλλο. 

 

 

Από τη στιγμή μάλιστα, που χάθηκε ακόμη και η φάση με τον Μπερτόγλιο, στο 54'. Αφού ο καπίνο έβγαλε και αυτή την ευκαιρία, με την μπάλα να χτυπά και στο δοκάρι, έγινε πια ξεκάθαρο ότι ο Αστέρας απέναντι σε έναν τόσο καλό Ολυμπιακό, δεν είχε τύχη. 

 

 

Το σκορ μεγάλωσε με δύο πολύ όμορφα γκολ, από τον Φορτούνη στο 64' και τον Πάρντο στο 79' και η τελετή έλαβε τέλος. Για τον Αστέρα πλέον σημασία έχει το πρωτάθλημα, η είσοδος στα πλέι οφ και το ευρωπαϊκό εισιτήριο για πέμπτη συνεχόμενη φορά. 

 

Πηγή: arcadiasports.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.