Αθλητικα

"Κάντε μας να το πιστέψουμε" (HXHTIKO)

Ο Γιώργος Μπαντής ήρθε στον Αρκαδία 93.8 και μίλησε για τον Αστέρα, το φετινό πρωτάθλημα, τους ανταγωνιστές της πεντάδας, τους προπονητές του, τους στόχους του αλλά και για όσα τον διασκεδάζουν ή τον ενοχλούν.

Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξή του:

Παρουσιάζει διαφορετικό πρόσωπο ο φετινός Αστέρας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

"Δεν γίνεται κάθε χρόνο οι ομάδες να είναι ίδιες. Η αλήθεια είναι πως φέτος δεν ξεκινήσαμε καλά, δεν έχουμε πάρα πολύ καλή εικόνα στο πρωτάθλημα, όμως αυτό δεν λέει κάτι καθώς ο όχι καλύτερος Αστέρας διεκδικεί την πεντάδα, αντιθέτως υπάρχουν ομάδες που άρχισαν με τον ίδιο στόχο με εμάς και παλεύουν για τη σωτηρία.  Είναι σημαντικό πως η δυναμική της ομάδας έχει μεγαλώσει. Πιστέψτε με πως είναι πάρα πολύ καλό να μην έχεις καλή απόδοση και να κερδίζεις. Αποκτάς δυναμική μεγάλης ομάδας. Μπορεί η φετινή εικόνα να μην είναι η καλύτερη, όμως ο αρχικός στόχος, η είσοδος στην πεντάδα, είναι εφικτός. Ο Αστέρας έχει δημιουργήσει πολύ καλές ομάδες και η σταθερότητα είναι το μεγαλύτερο κέρδος". 

Σκέφτεσαι τα πλέι οφ;

"Δεν θέλω να μιλήσω για τα πλέι οφ, είμαστε σε ισοβαθμία με τον Πανιώνιο, έχουμε δρόμο μπροστά μας, αρκετά παιχνίδια, χρειάζεται συγκέντρωση, δεν είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα και πρέπει να παλέψουμε".

Όλα αρχίζουν από το μηδέν στην άμυνα;

"Το μηδέν στην άμυνα δίνει ασφάλεια και ψυχολογία. Πιστεύω πως οι μεγάλες ομάδες χτίζονται από την άμυνα. Αν δεν δεχτείς γκολ, δεν χάνεις. Στην έδρα μας δεν μας φτάνει το 0-0 και αυτό κάναμε και με τον Λεβαδειακό. Κρατήσαμε το μηδέν και πετύχαμε δύο γκολ".

Ποια επέμβαση ήταν δυσκολότερη στο ματς με τον Λεβαδειακό;

"Νομίζω του Μάντζιου ήταν δυσκολότερη γιατί είναι ένας πολύ επικίνδυνος και απρόβλεπτος παίκτης και ήταν και αρκετά κοντά στο τέρμα. Πιστεύω πως είχαμε καλή αμυντική λειτουργία κόντρα σε μία τετράδα μπροστά που θα την ζήλευαν αρκετοί. Ηταν λογικό να δεχθούμε κάποιες επιθέσεις". 

Βοηθά μία γρήγορη χρονικά επέμβαση και πώς αντιδράς στο λάθος;

"Είναι θέμα εμπειρίας αλλά και στον άνθρωπο. Να μάθεις να διαχειρίζεσαι όλες τις καταστάσεις. Για εμένα το στοίχημα της φετινής χρονιάς ήταν το παιχνίδι στα Γιάννενα. Η ομάδα δέχτηκε ένα γκολ καθαρά από εμένα αλλά δεν επέτρεψα αυτό να με επηρεάσει. Μπορεί να παίζει στο youtube στα χειρότερα ενός τερματοφύλακα, αλλά εμένα με ένοιαζε να το ξεπεράσω μέσα στον αγώνα και αυτό έκανα".

Πώς είναι η συνεργασία σου με τους υπόλοιπους τερματοφύλακες;

"Αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι τερματοφύλακες που συνεργάζομαι να είναι καλά παιδιά και να έχουμε χημεία, όπως συμβαίνει τώρα. Και ο Κοσίτσκι είναι πολύ καλός και ο Θεοδωρόπουλος αλλά το σημαντικό είναι να είμαστε παίκτες ομάδας. Ολοι θέλουμε να παίζουμε αλλά το θέμα είναι η συνεργασία. Αυτό που με νοιάζει είναι να γινόμαστε καλύτεροι".

Τι διαφορές βλέπεις σε Τζέρι και Μουντάκη;

"Ο Τζέρι με βοήθησε εκτός από καλύτερος τερματοφύλακας να γίνω και καλύτερος άνθρωπος. Με βοήθησε να σκέφτομαι αλλιώς το ποδόσφαιρο. Οσο για τον κύριο Μουντάκη είναι ένας νέος προπονητής τερματοφυλάκων με όρεξη για δουλειά και έχουμε τρομερή χημεία μεταξύ μας, όπως έχει και με τους υπόλοιπους τερματοφύλακες. Εχει την απαραίτητη τρέλα ώστε να με κάνει και εμένα να την βγάζω. Μπορεί να είμαστε μαζί μόλις έξι μήνες αλλά και εγώ και τα παιδιά έχουμε γίνει καλύτεροι. Σαν παίκτης του τον εμπιστεύομαι και αυτό βγαίνει και στο παιχνίδι". 

Ένα σχόλιο για τον Στάικο Βεργέτη…

"Νομίζω πως ο κύκλος του ως προπονητής του Αστέρα δεν έχει κλείσει, είναι ένας άνθρωπος που έδωσε όλο του το είναι στον σύλλογο". 

Το συμβόλαιό σου λήγει το καλοκαίρι. Υπάρχει κάποια εξέλιξη;

"Δεν έχει γίνει κάποια κουβέντα". 

Ακολουθούν αγώνες σε Χανιά και Ξάνθη…

"Το σημαντικό είναι η διάρκεια. Πρέπει να δείξεις και να αποδείξεις πως είσαι μεγάλη ομάδα και μακριά από την έδρα σου. Πιστεύω πως θα καταφέρουμε κάτι καλό. Στον πρώτο γύρο πήραμε μόλις δύο βαθμούς, θεωρώ πως θα είμαστε έτοιμοι".

Ποια ήταν η καθοριστικότερη νίκη στη σεζόν;

"Καθοριστική νίκη ήταν μέσα στα Γιάννενα. Εκεί άρχισε η αντεπίθεση, κάναμε ένα 5 στα 5 και μπήκαμε στις θέσεις που θέλουμε. Φυσικά και ήταν μεγάλη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ και πήραμε ψυχολογία". 

Πρόσφατα βρέθηκες και στην κοπή της πίτας των φιλάθλων…

"Ο κόσμος ήταν τέσσερις φορές περισσότερος. Ο Αστέρας γεννά φιλάθλους και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πριν κάποια χρόνια στην πόλη έβλεπες παιδιά με φανέλες άλλων ομάδων, τώρα τα περισσότερα είναι ντυμένα με φανέλες του Αστέρα. Τον κόσμο δεν τον αγοράζεις ούτε τον φτιάχνεις. Τον δημιουργείς και αυτό κάνει ο Αστέρας με καλά αποτελέσματα και επιτυχίες όπως οι ευρωπαϊκές συμμετοχές. Η Ομάδα μεγαλώνει και μαζί και το κοινό της. Το σημαντικό είναι πως παιδιά του Δημοτικού είναι Αστέρας. Αυτό θα καρποφορήσει". 

Εκτός από τα αγωνιστικά ασχολείσαι με τα κοινά ειδικά στην περιοχή σου, την Χαλκιδική. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα προβλήματα με την εταιρεία χρυσού;

"Τα πράγματα είναι στάσιμα. Αυτό που φοβόμασταν επιβεβαιώθηκε. Η εταιρεία εκμεταλλεύτηκε την κρίση και τους ανθρώπους και τώρα τους πετά στον δρόμο χρησιμοποιώντας δικαιολογίες". 

Τι σε ενοχλεί στο σήμερα;

"Οι εικόνες με τα πνιγμένα παιδιά. Η χώρα του Αριστοτέλη και του Σωκράτη δεν γίνεται να βλέπει παιδιά να πνίγονται στις θάλασσές της. Στις ίδιες θάλασσες που έρχονται εκατομμύρια τουρίστες για να διασκεδάσουν. Το χειρότερο είναι πως πάμε να το συνηθίσουμε. Πρέπει να αντιδράσουμε. Σαν Ελληνες αυτό έχουμε μάθει. Εχω και εγώ ένα παιδί μικρής ηλικίας και ταράσσομαι με τέτοιες εικόνες. Ο Καζαντζάκης είχε πει πως αν πεινάνε μικρά παιδιά, και στην προκειμένη περίπτωση πνίγονται, τότε έχουμε αποτύχει ως άνθρωποι". 

Πόσα ποδήλατα έχεις;

Τέσσερα μαζί με της οικογένειάς μου. Μου αρέσει το ποδήλατο, η πόλη είναι ιδανική και ανθρώπινη καθώς το κέντρο της δεν έχει αυτοκίνητα. 

Τερματοφύλακας ή DJ;

"Το δεύτερο έγινε μία φορά. Ηταν μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ όπου προκριθήκαμε στους ομίλους του Europa League.  Ε, το ρίξαμε λίγο έξω με μουσικές επιλογές δικές μου. Μακάρι να ζήσουμε τέτοιες επιτυχίες ξανά γιατί το αξίζει αυτός ο σύλλογος". 

Μπορεί ο Αστέρας να φτάσει ξανά σε τέτοιες διακρίσεις;

"Ναι. Πιστέψτε το και κάντε και εμάς να το πιστέψουμε. Είναι σημαντικό να αισθανόμαστε πως μας πιστεύετε, αποκτούμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και καλή ψυχολογία". 

Ακούστε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την συνέντευξή του στον Αρκαδία 93.8

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.