Αθλητικα

Δεύτερος αγώνας ανωμάλου δρόμου Πάρνωνα (photos)

Με αυξημένες συμμετοχές σε σχέση με πέρσι διεξήχθη φέτος ο 2ος Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου Πάρνωνα με επίκεντρο ένα από τα ομορφότερα χωριά της Πελοποννήσου. 

Πάνω από 110 δρομείς ξεκίνησαν το Σάββατο 12 Μαΐου από την ξακουστή Πλατεία του Κοσμά και διέσχισαν μοναδικής ομορφιάς τοπία για να τερματίσουν και πάλι κάτω από τα αγέρωχα πλατάνια.

Ο κύριος αγώνας έκανε έναν πλήρη κύκλο στο οροπέδιο του Πάρνωνα, σε ένα κατάφυτο τοπίο από πυκνά ελατοδάση, διασχίζοντας έναν από τους μεγαλύτερους καστανεώνες στην Ελλάδα και περνώντας από τρεις απομονωμένους, σχεδόν ερειπωμένους οικισμούς. 

Μία καλή προπόνηση για τους αθλητές που πήραν μέρος, σε μία χωμάτινη κατά κύριο λόγο διαδρομή με σημαντικό βαθμό δυσκολίας, αλλά με το τοπίο να τους αποζημιώνει.  Ένα σφιχταγκάλιασμα με τη φύση όπως αποκάλυψαν οι ίδιοι οι δρομείς μετά τον αγώνα. 

Εκτός από τον Ορεινό Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου Πάρνωνα, (29 χλμ.), διεξήχθησαν άλλοι δύο αγώνες, ένας δρόμος 6 χλμ. («Δρόμος του Μαγγουριά») και ένας μικρότερος Παιδικός Αγώνας.

Την πρωτιά κατέκτησε ο Θεόδωρος Δημητρακάκης, με 2ο τον Αθανάσιο Κλαδή και 3ο τον Κοσμίτη Αντώνη Νομικό.

Στις γυναίκες πρώτη βγήκε η Χρυσάνθη Τράντζα και ακολούθησαν η Άννα Τσιολάκου και η Ευαγγελία Καρυώτη. Η Αλεξάνδρα Αγλαμίση ήταν η πρώτη Κοσμίτισα που τερμάτισε.

Στον «Δρόμο του Μαγγουριά» πρώτος βγήκε ο Γεώργιος Λάτσης, 2ος ο Αρτέμης Σάββας και 3ος ο Ηλίας Ζαροκώστας. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Βεσέλα Ρογκάσκα και ακολούθησαν η Μαρία Καλογέρη και η Αντιγόνη Κωνσταντά.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας και την Τοπική Κοινότητα Κοσμά, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με την ευγενική συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού, της μοτοπαρέας Λεωνιδίου και του Α.Π.Σ. Καλλισθένης του Δήμου Ευρώτα. Βασικοί χορηγοί ήταν το νερό «ΑΥΡΑ», η Lanes Health, η Nikias Olive και ο Σύνδεσμος Κοσμιτών Αθήνας.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.