Αθλητικα

Του "απέκλεισαν" και την πιθανότητα της νίκης!

Ο αποκλεισμός έμοιαζε σίγουρος, μετά το 5-0 στο Καραϊσκάκη. Αλλά στην ρεβάνς πιο πολύ στοίχισε ένας άλλος "αποκλεισμός". Από την πιθανότητα της νίκης. Και αυτός ήρθε από τους διαιτητές... 

 

 

Ο Αστέρας προηγήθηκε με τον Ιγκλέσιας, αλλά όταν πλέον μπορούσε να αποκτήσει προβάδισμα για μια σπουδαία νίκη, μπήκε στοπ. Μια αποβολή που δεν υποδείχθηκε σε δύο περιπτώσεις (στον Τσιμίκα) και ένα γκολ του Γιάννου που λανθασμένα ακυρώθηκε στο 44` στέρησαν από την ομάδα της Τρίπολης τη δυνατότητα να πάρει το ματς. Το τελικό 1-1 ήρθε με γκολ του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο. Μάλιστα, στο 86' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ντούντου. Σε κάθε περίπτωση ο Αστέρας κρατάει την ενέργεια που έβγαλε στο παιχνίδι και πλέον συγκεντρώνεται στο στόχο του πρωταθλήματος. 

 

Στο ξεκίνημα ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επιβάλλει το ρυθμό του, είχε μια καλή στιγμή με σουτ του Κολοβού στο 7', που βρήκε σε ετοιμότητα τον Θεοδωρόπουλο, αλλά σταδιακά ο Αστέρας άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο. 

 

Ο σχηματισμός 4-1-2-3 του Δημήτρη Τερεζόπουλου άρχισε να λειτουργεί κι έτσι, μετά από ένα διάστημα που ο Αστέρας είχε κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, βρήκε και το γκολ. Στο 20', μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάσα και κεφαλιά - δυναμίτη του Ιγκλέσιας. 

 

Το προβάδισμα δημιούργησε έξτρα κίνητρο στους παίκτες, ενθουσιασμό στην εξέδρα, ένταση, αλλά και μεγάλη συγκέντωση στον αγωνιστικό χώρο. Κάποια σουτ των παικτών του Ολυμπιακού δεν βρήκαν στόχο και ο Αστέρας κράτησε το 1-0, παρά το γεγονός ότι ο διαιτητής Ευαγγέλου ελέγχεται για κάποια σφυρίγματά του. Για την ευκολία με την οποία έβγαλε κίτρινη κάρτα στους παίκτες του Τερεζόπουλου, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι αφενός σε δύο περιπτώσεις δεν έβγαλε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Τσιμίκα και αφετέρου στο 44`, με υπόδειξη του πρώτου βοηθού Βερρή, δεν μέτρησε ως οφσάιντ το κανονικό γκολ του Γιάννου. 

 

Το 2-0 δεν έγινε και στο δεύτερο ημίχρονο στο 53' ο Ντα Κόστα (μετά από εκτέλεση φάουλ του Φουστέρ) με κεφαλιά έκανε το 1-1.  Ο Αστέρας συνέχισε να βγάζει ενέργεια και διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και είχε την καλύτερη ευκαιρία του με τον Γιάννου, ο οποίος στο 62' στο τετ α τετ νικήθηκε από τον Καπίνο. Η νίκη δεν ήρθε, αλλά στα θετικά υπολογίζεται και το γεγονός ότι τρει ποδοσφαιριστές έκαναν ντεμπούτο με τη φανέλα του Αστέρα, Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκόρ και Ιωαννίδης.

 

Διαιτητής ήταν ο Άγγελος Ευαγγέλου (ΣΔΠ Αθηνών) με βοηθούς τους Δημήτριο Βερρή (ΣΔΠ Λέσβου) και Παναγιώτη Κασσαβέτη (ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας).. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο κ. Γεώργιος Μπλάνας (ΣΔΠ Μεσσηνίας).

 

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Τερεζόπουλος): 21. Θεοδωρόπουλος, 94. Μούκαμ, 6. Αλόκο, 5. Τριανταφυλλόπουλος, 18. Γιαννούλης, 2. Ντουντού, 62. Ιγκλέσιας, 8.Δημούτσος (54' Χαμντανί), 7. Μάσα (72' Ίγκορ), 19. Τσοκάνης, 99. Γιάννου (76' Ιωαννίδης)

 

Στον πάγκο οι: 98. Καπετάνος, 17. Κιτόκο, 15. Σανκαρέ, 11. Νίκο, 54. Χαμντανί, 96. Ιγκόρ, 10. Ιωαννίδης

 

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): 37. Καπίνο, 6.Ντα Κόστα, 8. Μπουχαλάκης, 11. Κασάμι, 17. Πουλίδο, 19. Φουστέρ, 20. Κολοβός, 30. Σαλίνο, 41. Τσιμίκας (46' Σάλιακας), 29. Βούρος, 92. Ντε Φρέιτας

Στον πάγκο οι: 33. Χουτεσιώτης, 15. Λάτσι, 34. Σαλιάκας, 43. Νικολάου, 45. Ρέτσος, 46. Πλέγας, 52. Μανθάτης

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.