Αθλητικα

Skiritida Run με τα κρουστά των Batalá!

To Skiritida Run συνεχίζει να επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις για τους δρομείς και τους επισκέπτες του και να δημιουργεί ένα περιβάλλον ιδανικό για όσους το έχουν ψηλά στις προτιμήσεις τους.

Στη διοργάνωση του 2018 θα συμμετέχει ένα κορυφαίο γκρουπ κρουστών! Πρόκειται για ένα διεθνές γκρουπ που κινείται σε βραζιλιάνικους ρυθμούς.

Η μουσική τους γεννήθηκε στο Salvador της Bahia, στη Βραζιλία. Έχει τις ρίζες της στα παραδοσιακά αφρικάνικα κρουστά και είναι τονισμένη με μια βαριά δόση από Βραζιλιάνικη samba πλαισιώνοντας έτσι κάθε καρναβαλική εκδήλωση στη Βραζιλία.

Παίζουν αυτήν την μουσική σε 4 τύπους τυμπάνων, δημιουργώντας έναν ισχυρό και δυναμικό ήχο που ξεσηκώνει τις αισθήσεις. Ο έντονος ρυθμός σε συνδυασμό με τις δυναμικές χορογραφίες και την πανδαισία χρωμάτων στα κοστούμια δημιουργούν μια οπτικοακουστική εμπειρία που λίγοι ξεχνούν.

Ιδρυτής των Batalá είναι ο Gilberto «Giba» Gonçalves dos Santos, κρουστός από την Bahia (Olodum, Muzenza, Male Debale, Jimmy Cliff, Tupi Nago and Kaoma), ο οποίος ξεκίνησε τους  Batalá το 1997 στο Παρίσι, όπου διέμενε και σπούδαζε bass composition στο Ωδείο του  Παρισιού. Από το Παρίσι οι Batalá εξαπλώθηκαν και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, στο Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Iσπανία, την Αφρική, την Αυστραλία, την Αυστρία, το Μεξικό, την Αργεντινή, την Καραϊβική και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Οι Batalá μετρούν στο ιστορικό τους έξι δισκογραφικές κυκλοφορίες, με την τελευταία να ηχογραφείται στην Bahia της Βραζιλίας λίγο πριν από την έναρξη του καρναβαλιού τον Φεβρουάριο του 2016 όπου ταξιδεύουν κάθε χρόνο για να πάρουν μέρος στο Καρναβάλι του Salvador με τους Cortejo Afro.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.