Αθλητικα

Έτσι δεν ΠΑΣ πουθενά!

O Aστέρας δεν απείλησε τον ΠΑΣ στην Τρίπολη (0-0), δεν σκόραρε για τρίτο σερί παιχνίδι και κάπως έτσι τα ευρωπαϊκά του όνειρα απομακρύνονται. 

 

 

Η ισοπαλία με τον ΠΑΣ στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (0-0) ήταν ακόμα ένας κρίκος στα ανεπιτυχή αποτελέσματα του Αστέρα το τελευταίο διάστημα, τα οποία συνοδεύονται από κακές εμφανίσεις. Ανούσια κατοχή μπάλας, πρόβλημα στη δημιουργία, στη φαντασία, σε οτιδήποτε μπορεί να απειλήσει τον αντίπαλο. Ο Τσάβες προσπάθησε να συμμαζέψει την κατάσταση στα τελευταία λεπτά που πέρασε στον αγώνα, αλλά δεν έφτανε.

 

Πλέον μετά το τρίτο 0-0 στα τελευταία έξι παιχνίδια, όπου ο Αστέρας έχει νικήσει μόνο τον Λεβαδειακό, τα όνειρα για πέμπτη σερί ευρωπαϊκή έξοδο απομακρύνονται. Ίσως η τελευταία ευκαιρία να είναι το ματς στην Τούμπα την επόμενη αγωνιστική. Όχι όμως με τέτοια εμφάνιση!

Τα "κιτρινομπλέ" πλάνα

 

Ο Δημήτρης Τερεζόπουλος επέλεξε σχεδόν την ίδια ενδεκάδα με την οποία ξεκίνησε και τον αγώνα απέναντι στην Ξάνθη την περασμένη Δευτέρα. Η μοναδική διαφοροποίηση είχε να κάνει με τη θέση του δεξιού εξτρέμ, στην οποία επέλεξε τον Στανισάβλιεβιτς αντί του Μούκαμ. 

Ο Αστέρας πήρε από νωρίς την κατοχή της μπάλας, όπως στην αναμέτρηση με τους Ακρίτες. Ωστόσο ο ΠΑΣ είχε κλείσει τους διαδρόμους και η μπάλα γυρνούσε ανούσια στα "κιτρινομπλέ" πόδια. Η ομάδα ήταν και πάλι στατική με αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις. Χαρακτηριστικό ήταν ότι η πρώτη καλή στιγμή (και η μοναδική) ήρθε σε κόντρα με τον Μάσα (20'), όταν δηλαδή οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρο.

 

Η ομάδα ουσιαστικά δεν απείλησε, πάρα το 66-34% στην κατοχή μπάλας στο πρώτο ημίχρονο. Θα μπορούσε μάλιστα να βρεθεί και πίσω στο σκορ σε μία από τις ελάχιστες επιθέσεις του ΠΑΣ, όμως ο Μπαντής σταμάτησε σε τετ-α-τετ τον Μανιά (37').

 

Στην επανάληψη ο Τερεζόπουλος πέρασε τον Μούκαμ αντί του "Στάνι", ο Αστέρας απείλησε στα πρώτα λεπτά με τους Μάσα και Μπερτόγλιο αλλά σύντομα η εικόνα θύμιζε και πάλι αυτή του πρώτου μέρους. Ανούσια κατοχή και ο... Μπαντής να σταματά τον Μανιά (60').

 

Στο 65' ο Ιωαννίδης πέρασε στη θέση του Γιάννου, ενώ στο 77' ο τεχνικός των Αρκάδων έπαιξε το τελευταίο του χαρτί. Βλέποντας την ομάδα να μην μπορεί με τίποτα να δημιουργήσει, πέρασε στο παιχνίδι τον Τσάβες αντί του Μάσα. Το νέο απόκτημα του Αστέρα προσπάθησε να συμμαζέψει την κατάσταση, έβγαλε σέντρα πάρε-βάλε στον Μπερτόγλιο αλλά ο Περιστερίδης απέκρουσε εντυπωσιακά (84').

 

Αυτή ήταν και η μοναδική μεγάλη ευκαιρία σε όλο το παιχνίδι…

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.