Αθλητικα

Ο 4ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος περνά από την Αρκαδία!

Την προσεχή Παρασκευή (20/11) θα δοθεί η εκκίνηση του 4ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου, ο οποίος διοργανώνεται από τον Αθλητικό Πολιτιστικό σύλλογο "Αθηναίοι Δρομείς" και τον Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύλλογο.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 06:00 από το χώρο της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών (Μουσείο Κεραμικού) και ο τερματισμός του τελευταίου δρομέα θα πρέπει να έχει γίνει στο ίδιο σημείο μέχρι την Τρίτη, 20 Νοεμβρίου στις 14:00. Ο αγώνας δηλαδή θα κλείσει σε 104 ώρες. 

Τη παρουσίαση της διοργάνωσης έκανε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς» Γιώργος Διαμαντής και μέλη της οργανωτικής επιτροπής, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σημασία του αγώνα, στη διαδρομή, τους αθλητές, την προετοιμασία και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. 

Ο αγώνας υπεραπόστασης των 490 χλμ από την Αθήνα στη Σπάρτη και επιστροφή στo χώρο εκκίνησης είναι ο μεγαλύτερος επί ανοικτής οδού στον κόσμο και με βαθιές ιστορικές ρίζες, ενώ τελείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΕ, της Ελληνικής Αστυνομίας, της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για Όλους και την υποστήριξη του Δήμου Αθήνας.

Ο 4ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος ζωντανεύει τον άθλο του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη μέσα από την προσπάθεια των 23 αθλητριών από δέκα χώρες, που θα συμμετάσχουν την εφετινή χρονιά, εκ των οποίων οι μισοί είναι Έλληνες. 

Η διαδρομή θα ακολουθήσει όλο τον αρχαίο δρόμο από Αθήνα, Ελευσίνα, Μέγαρα, Αρχαία Κόρινθο, Άγιο Βασίλειο, Αρχαίες Κλεωνές, Αρχαία Νεμέα, στη συνέχεια προς Μαλανδρένι, Λύρκεια Καρυά, θα ανέβει το Αρτεμίσιο, θα κατέβει στη Νεστάνη, θα περάσει από Τεγέα για να μπει πλέον στο δρόμο Τρίπολης - Σπάρτης και να φθάσει στο άγαλμα του Λεωνίδα, στο στάδιο της Σπάρτης. Η επιστροφή θα γίνει από τον ίδιο ακριβώς δρόμο.

"Στην παραπάνω διαδρομή θα υπάρχουν συνολικά 6 κεντρικοί σταθμοί/check points, 2 rest points και 130 τραπεζάκια προς εξυπηρέτηση των δρομέων. Στο πλευρό της διοργάνωσης έχουν ήδη σταθεί ενεργά φορείς, σύλλογοι και εθελοντές από διαφορετικούς χώρους που θα δώσου το καλύτερο των δυνατοτήτων τους για την ασφάλεια και την κάλυψη των αναγκών του αγώνα"  είπε ο κ. Διαμαντής.

Και πρόσθεσε: "Είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο ότι ο αγώνας έχει και οικολογικό προσανατολισμό, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών όπου διέρχεται. Ολοφάνερο, λοιπόν, ότι οι βαθιές ιστορικές ρίζες του άθλου του Φειδιππίδη και το βαρύ αθλητικό υπόβαθρο της υπερπροσπάθειας των σύγχρονων ημεροδρόμων προσδίδουν στον αθλητισμό και τον πολιτισμό της χώρας μας περαιτέρω αίγλη κι αξίζει ιδιαίτερης προσοχής" .

Οι διοργανωτές τόνισαν τη μεγάλη συμβολή των 400 εθελοντών, επεσήμαναν ότι δεν λειτουργούν ανταγωνιστικά προς το Σπάρταθλον που διεξάγεται το Σεπτέμβριο και είναι ένας εξίσου σημαντικός αγώνας, ενώ αναμένουν στον αγώνα να τερματίσουν περίπου οι μισοί αθλητές από αυτούς που θα βρεθούν στην εκκίνηση. Παράλληλα την αισιοδοξία τους για την επιτυχία του αγώνα, ο οποίος ευελπιστούν ότι κάθε χρόνο θα συγκεντρώνει όλο και περισσότερες συμμετοχές.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.