Αθλητικα

"Εσβησε" ο Ιπτάμενος Ολλανδός

Ο Γιόχαν Κρόιφ δεν βρίσκεται πια εδώ. Ο Ολλανδός θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο. 

 

Σε ηλικία 68 ετών "έσβησε" στη Βαρκελώνη, ήρεμος, δίπλα σε αγαπημένα του πρόσωπα όπως ενημέρωσε μέσω του διαδικτύου η αναγνωρισμένη του σελίδα. 

 

Τον περασμένο Οκτώβριο ο ίδιος είχε γνωστοποιήσει ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο στους πνεύμονες. Τελικά, σε από αυτή τη μάχη δεν μπόρεσε να βγει νικητής... 

 

Η καριέρα του Γιόχαν Κρόιφ

 

Κατέκτησε οχτώ πρωταθλήματα ως ποδοσφαιριστής του Αγιαξ, πέντε Κύπελλα, τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών, ένα ευρωπαϊκό Σούπερκαπ κι ένα Διηπειρωτικό. Με την Μπαρτσελόνα κατέκτησε ένα πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο, ενώ με τη Φέγενοορντ ένα πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο. Ως διεθνής με την Εθνική Ολλανδίας έφτασε μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ το 1974. 

 

Στην προπονητική του καριέρα κάθισε στον πάγκο των δύο ομάδων που έκανε σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής. Με τον Αγιαξ πήρε δύο Κύπελλα κι ένα Κύπελλο Κυπελλούχων και με την Μπαρτσελόνα τέσσερα πρωταθλήματα, ένα Copa del Rey, τρία Σούπερκαπ της χώρας της Ιβηρικής, ένα Ευρωπαϊκό Σούπερκαπ κι ένα Κύπελλο Κυπελλούχων.

 

Σε προσωπικό επίπεδο αναδείχθηκε καλύτερος Ολλανδός ποδοσφαιριστής τις χρονιές 1968, 1972 και 1984 και κατέκτησε τη χρυσή μπάλα τις χρονιές 1971, 1973, 1974. 

 

Για την πλήρη αθλητική σας ενημέρωση επισκεφτείτε το www.arcadiasports.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.