Αθλητικα

ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΡΚΑΔΙΑ 93.8

"Απεφεύχθη το Grexit", "Προσοχή στις αλλαγές νόμων και κανονισμών", "Ποινική ομηρία", "Aθώωση στον απόλυτο βαθμό", "Ο βραχνάς της διαιτησίας", "Εθνική ομάδα", "Ελπίδες για Ευρώπη" και η "10η χρονιά του Αστέρα στη Super League". 1209 λέξεις γεμάτες ειδήσεις και ατάκες.

Ο Γιώργος Μποροβήλος μίλησε στον Αρκαδία 93.8 για σκέψεις, αποφάσεις, παραδοχές και κρίσεις. Ποια είναι η επόμενη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, πώς αποφεύχθηκε το Grexit, τι σημαίνει η ανακατανομή των εσόδων της SL, τι απαντά για την δικαστική του περιπέτεια και πώς σχολιάζει τη σεζόν του Αστέρα. 

Ο πρόεδρος του Αστέρα και της Super League, Γιώργος Μποροβήλος, κλήθηκε να σχολιάσει στον Αρκαδία 93.8 τις ημέρες που το ελληνικό ποδόσφαιρο έφτασε ένα βήμα από την απομόνωση, τον τρόπο που άλλαξε το κλίμα, τον σχεδιασμό για καλυτέρευση του αθλήματος , τα πέντε χρόνια "ποινικής ομηρίας" και άλλα πολλά. 

Διαβάστε αναλυτικά:

Ποιο είναι το αποτέλεσμα των συζητήσεων και των καθημερινών επαφών σε ΕΠΟ, κυβέρνηση, FIFA και όλους τους εμπλεκομένους ενός πιθανού Grexit;

"Σημασία έχει ότι η Ελλάδα απέφυγε κάτι που θα ήταν εξαιρετικά άσχημο. Το να είναι στο κέντρο συζητήσεων όλου του αθλητικού κόσμου για αρνητικό λόγο. Το γεγονός ότι απεφεύχθη το Grexit και απεφεύχθη ο αποκλεισμός της Ελλάδας από την FIFA νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό και πλέον πρέπει όλοι μας από την θέση που αναλογεί στον καθένα να εργαστούμε και να συνεργαστούμε γιατί βλέπουμε πως χάνονται θέσεις στη βαθμολογία της UEFA, δεν θα είμαστε στο Euro του 2016 και ταυτόχρονα βλέπουμε γειτονικές χώρες να αναπτύσσονται αθλητικά εγκαινιάζοντας γήπεδα στολίδια και άλλα πολλά σημαντικά που πρέπει να εξετάσουμε". 

Εκλεισε μια για πάντα η υπόθεση Grexit; Πώς δεν θα φτάσουμε ξανά σε τέτοιες καταστάσεις; 

"Πρέπει να υπάρχει γνώση του αντικειμένου και καλύτερη συνεννόηση και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων προτού τα πράγματα οδηγηθούν στα άκρα και προτού πάρουν διαστάσεις σε τέτοιο βαθμό που εκθέτουν τη χώρα. Οποιαδήποτε βασική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο είτε από πλευράς νόμων είτε από πλευράς κανονισμών της ΕΠΟ πρέπει να γίνεται με προσοχή διότι οτιδήποτε άλλο μπορεί να φέρει την παρέμβαση της διεθνούς ομοσπονδίας με απρόβλεπτες συνέπειες". 

Διαβάσαμε για το ξέσπασμά σας σχετικά με τις δικαστικές υποθέσεις. Που βρίσκεται τώρα το συγκεκριμένο ζήτημα;

"Η δικαστική υπόθεση έχει εξεταστεί σε τρεις βαθμούς και σε εφετειακό βαθμό έχω απαλλαγεί, έχω αθωωθεί απολύτως. Όχι από κάποιον τυχαίο, αλλά από εν ενεργεία δικαστή αρεοπαγίτη, τον σημερινό αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου τον κύριο Λεοντή, οπότε το θέμα έχει κλείσει. Ποινικά τώρα, εδώ και πέντε χρόνια υπάρχει μια εκκρεμότητα, αυτό σέρνεται, δεν ξέρω τους λόγους, και δεν έχει γίνει καν το πρώτο δικαστήριο για ένα πλημμέλημα το οποίο και με αφορά, το οποίο είναι και μέσα από συζητήσεις τρίτων, για να γνωρίζει και ο κόσμος. Με την ιδιότητα του προέδρου καλούμαι να αντιμετωπίσω ένα πλημμέλημα το οποίο και εγώ δεν ξέρω πότε και αν θα γίνει και τι θα γίνει. Είμαστε μία χώρα που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως λειτουργεί, ακόμα και οι άνθρωποι της FIFA εξεπλάγησαν όταν άκουσαν πως εκκρεμούν τόσες υποθέσεις για τόσα πολλά χρόνια. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις, σε άλλες χώρες, τέτοιες υποθέσεις χρειάζονταν τέσσερις, πέντε, το πολύ έξι μήνες. Και εδώ μιλάμε πως δεν έχει γίνει το πρώτο δικαστήριο και έχουν περάσει πέντε πλήρη, πάμε για έξι, χρόνια". 

Πώς αντιμετωπίζεται μία τέτοια υπόθεση στην ανθρώπινη πλευρά της;

"Είναι μία ποινική ομηρία διότι δεν δίνει το δικαίωμα στον κάθε άνθρωπο να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Θέλω να σας θυμίσω πως αυτό το θέμα είναι γνωστό εδώ και πέντε χρόνια, μέσα σε αυτά, έχω τεθεί ομόφωνα δύο φορές αντιπρόεδρος της Super League και πριν δύο χρόνια με ευρεία πλειοψηφία πρόεδρος της Super League και αναπληρωτή πρόεδρος της ΕΠΟ. Οπότε οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου το γνωρίζουν πολύ καλά και με επιβραβεύουν και τους ευχαριστώ δημόσια για την ψήφο τους. Αυτό για τον πολύ κόσμο που δεν ξέρει και ο κάθε κακόβουλος μπορεί εύκολα να βάζει ταμπέλες. Αυτός που βάζει ταμπέλες δεν ξέρει ότι η υπόθεση αφορά μία ομιλία τρίτων". 

Την Τρίτη είχαμε και συμβούλιο στη Super League όπου πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις…

"Είναι πολύ σημαντικό γιατί μιλάμε για 16 ψήφους σε 16 ομάδες που συμφώνησαν για ανακατανομή των εσόδων όπου οι μικρομεσαίες ομάδες θα έχουν μία γενναία αύξηση και αυτό θα φανεί πρακτικά στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας γιατί μην κρυβόμαστε όταν υπάρχουν χρήματα μπορούν να γίνουν καλύτερες επενδύσεις και σε έμψυχο δυναμικό αλλά και σε άλλες πλευρές όπως είναι οι αγωνιστικοί χώροι. Και το θέαμα και η ποιότητα δεν μπορεί να είναι αλλιώς υψηλή. Πιστεύω θα έχουμε αναβάθμιση του αθλήματος. 

Από εκεί και πέρα, θα καταθέσουμε πρόταση στην ΕΠΟ για την διαιτησία προκειμένου και αυτό το πρόβλημα- βραχνάς να μπορέσει να πάρει τις διαστάσεις που έχει παγκοσμίως. Δηλαδή ο διαιτητής να μπορεί να κάνει το έργο του, όχι πως δεν του επιτρέπεται, για αν μην παρεξηγηθώ, εννοώ να ασχολείται και να μην ασχολούνται άλλοι με το έργο του γιατί είναι μία δύσκολη δουλειά και θα υπάρχουν λάθη. Με λίγα λόγια αυτό που θέλουμε είναι να διώξουμε την καχυποψία. Θέλουμε να ανέβει το επίπεδο και η ποιότητα της ελληνικής διαιτησίας. Τέτοια θα είναι η πρόταση στην οποία και συμφωνήσαμε".

Θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα προς την καλυτέρευση του ποδοσφαίρου; 

"Σε μία χώρα που έχει πολλά προβλήματα, δεν θα μπορούσε και το ποδόσφαιρο να αποτελεί εξαίρεση και να λειτουργεί άψογα. Εχει τα προβλήματά του και σε επίπεδο βίας, και σε επίπεδο οργάνωσης και σε επίπεδο λειτουργίας γενικότερα. Θέλω να πιστεύω ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα για να μπορέσουμε πραγματικά να πάρουμε τη θέση που μας αξίζει και αυτή η θέση είναι αυτή που είχαμε τα τελευταία χρόνια με συμμετοχές και σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια κύπελλα γιατί είμαι σίγουρος πως είναι βαθύ πλήγμα ο Ελληνας φίλαθλος να μην δει την Εθνική στα γήπεδα της Γαλλίας. Οπότε καλούμαστε να εργαστούμε για να ξαναβρεί η Ελλάδα αυτό που είχε τα τελευταία χρόνια, και όχι μόνο αυτό, αλλά να προχωρήσουμε και σε άλλα επίπεδα, όπως τα γήπεδα, η πληρότητα των γηπέδων και το κυριότερο την εξαφάνιση της βίας". 

Πώς θα χαρακτηρίζατε την φετινή σεζόν του Αστέρα και ποιες οι σκέψεις της επόμενης ημέρας;

Στόχος ήταν να είμαστε στην πεντάδα και να αγωνιστούμε για 5η συνεχόμενη χρονιά στην Ευρώπη. Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα θέλαμε, από εκεί και πέρα, επιτρέψτε μου να πως οι ελπίδες μας δεν έχουν εξαφανιστεί αλλά τα δυσκολέψαμε πολύ τα πράγματα. Ο Αστέρας καλείται να κερδίσει και αν σταθεί λίγο τυχερός, περισσότερο από όσο στάθηκε στην τελευταία φάση του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, γιατί μην κρυβόμαστε η τύχη μας εξαρτάται και από αποτελέσματα άλλων αγώνων, ίσως η χρονιά σωθεί, έστω και την τελευταία στιγμή.

Όταν ανέβηκε στη Super League ο Αστέρας πολλοί είπαν πως θα είναι διάττων Αστέρας. Απέδειξε πως δεν ήταν και θέλω να θυμίσω πως το γεγονός ότι είχαμε συνηθίσει τον Αστέρα τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη παίρνει τα φώτα από κάτι πολύ σημαντικό. Ο Αστέρας κατάφερε και θα είναι στη Super League για δέκατη συνεχή χρονιά. Η πόλη μας, η Τρίπολη, θα έχει την ομάδα για δέκατη συνεχόμενη χρονιά στη Super League. Δεν πάμε να δικαιολογηθούμε, θα θέλαμε τον Αστέρα ξανά στην Ευρώπη, επιτρέψτε μου να διατηρώ τις ελπίδες μου, εκτιμώ όμως πως είναι εξίσου σημαντικό η ομάδα να βρίσκεται για δέκατο χρόνο σε τέτοιο επίπεδο και σαφέστατα ο κύριος Μπάκος με τον κύριο Καϋμενάκη είναι άνθρωποι που είναι των έργων και έχουν αποδείξει στην πράξη πως και την ομάδα αγαπούν και πως ξέρουν πώς να την πάνε ψηλά. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.