Αθλητικα

Εσωσε τα προσχήματα, όχι τη χρονιά

Οταν ο Αστέρας εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο, έκανε το καθήκον του απέναντι στη Βέροια. Η νίκη με 2-1, όμως, με ανατροπή σκορ και δύο γκολ του Ιωαννίδη δεν ήταν αρκετή για την ομάδα της Τρίπολης για να πετύχει το μεγάλο στόχο της χρονιάς, που ήταν η ευρωπαϊκή έξοδος. 

 

 

Η νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα στην Ξάνθη, αφήνει τον Αστέρα κάτω από την 6η θέση, η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει σε ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αν κάτι μένει από τον αγώνα με την Βέροια, ήταν το χειροκρότημα στο τέλος, ως αποτέλεσμα για την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου. Διότι μετά το πρώτο 45λεπτο υπήρχαν αποδοκιμασίες... 

 

Ο Αστέρας ήταν σαν να μην μπήκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό δεν ήταν κάτι που επιβεβαίωσε το γρήγορο γκολ του Μπαλάφα (με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ), αλλά η παρουσία του (πείτε την και απουσία του) από τον αγωνιστικό χώρο. 

 

Στην πραγματικότητα, δεν λειτουργούσε τίποτα. Ούτε επιθετικά, αφού ο Αστέρας δεν μπορούσε να απειλήσει παρά το γεγονός ότι κυνηγούσε και στο σκορ, αλλά και τη νίκη. Αλλά ούτε και ανασταλτικά. Με την Βέροια να κερδίζει στημένα (κόρνερ) και να απειλεί. 

 

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και στο 39' με το 0-2 με τον Ναζλίδη και τελικά απειλήθηκαν μόλις μία σε 45 λεπτά. Στο τετ α τετ του Μάσα με τον Καντιμοίρη, όταν ο τερματοφύλακας της Βέροιας αντέδρασε πολύ γρήγορα. 

 

Αυτή η φάση, όμως, ήταν το μήνυμα για το δεύτερο 45λεπτο. Στον αγωνιστικό χώρο μπήκε ένας διαφορετικός Αστέρας, βοήθησαν και οι αλλαγές του Μάκη Χάβου με Τσάβες και Φούντα αντί Ντοντού και Στανισάβλιεβιτς κι έτσι η ομάδα του ανέτρεψε το σκορ. 

 

Στο 48' ο Ιωαννίδης με δόση τύχης και τη βοήθεια του Φούντα που κυνήγησε μια χαμένη φάση, πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα κιτρινομπλέ και ισοφάρισε. Και στο 72' ο Ελληνας επιθετικός με ωραία σκαστή κεφαλιά έκανε το 2-1. 

 

Το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο αν ο καντιμοίρης δεν έλεγε όχι σε δύο περιπτώσεις στον Μάσα ή αν η τύχη ήταν με το μέρος του Αργεντίνου στη φάση του 80'. Οταν είδε τον αντίπαλο τερματοφύλακα εκτός εστίας και προσπάθησε να σκοράρει πίσω από τη γραμμή της μεσαίας γραμμής. Το δοκάρι, όμως, τού στέρησε το γκολ της χρονιάς. 

 

Η χρονιά τελειώνει εδώ για τον Αστέρα, χωρίς να είναι πετυχημένη και πλέον έρχεται η ώρα του απολογισμού και των αποφάσεων για τη νέα σεζόν.

 

Για την πλήρη αθλητική σας ενημέρωση επισκεφτείτε το www.arcadiasports.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.