Αθλητικα

"Ολη μου η ζωή Αστέρας"

Ο Γιάννης Τσιώλης στα 18 του χρόνια έχει καταφέρει να ζήσει όλες τις ομάδες και την πορεία του Αστέρα! Με συμμετοχές σε Κ15, Κ17 και Κ20 δοκιμάζει φέτος για πρώτη φορά τις δυνάμεις του στην πρώτη ομάδα και ονειρεύεται το ντεμπούτο του! Ενας ταλαντούχος Αρκάς, σοβαρός και ώριμος αποκαλύπτεται στο a-s. 

 

Μία σπάνια περίπτωση για τα αρκαδικά δεδομένα είναι ο Γιάννης Τσιώλης. Ενας Αρκάς από το Λεβίδι που πήγε στις ακαδημίες του Αστέρα σε ηλικία περίπου 7 ετών, έπαιξε στη μικρή ομάδα, μετά στην Κ15, έφτασε στο final 4 με την Κ17, βασικός ως δεκάρι με την Κ20 και πρόσφατα υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο!

 

Για πρώτη φορά ακολούθησε την προετοιμασία του Αστέρα, μαζί με Κουρμπέλη και Παπαγγελή φτιάχνουν την αρκαδική τριάδα και ταυτόχρονα αποτελούν και τους παλαιότερους ποδοσφαιριστές του συλλόγου (μαζί με τον Κώτσιρα έγιναν τέσσερις).

 

Η συνέντευξη μαζί του ήταν ένα ταξίδι στην ανοδική πορεία του Αστέρα μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού καθώς γράφτηκε στις ακαδημίες όταν οι Κιτρινομπλέ έπαιζαν στη Β' Εθνική!

 

Πάμε λοιπόν!

 

Αν και σε μικρή ηλικία είσαι από τους πιο παλιούς της ομάδας...

"Ναι, βρίσκομαι στον Αστέρα από ηλικία 7 ετών. Εχω περάσει από όλες τις ομάδες των ακαδημιών και πλέον έχω τη χαρά να βρίσκομαι σε μία προετοιμασία με την πρώτη ομάδα του Αστέρα". 

 

Τι θυμάσαι από τότε;

"Από μικρός ήθελα να παίξω ποδόσφαιρο και ο Αστέρας τότε ήταν μία καλή προοπτική. Το χωριό μου (Λεβίδι) είναι κοντά στην Τρίπολη. Ο Αστέρας έπαιζε στη Β' Εθνική και έχω την τύχει να ζήσω όλη την ονειρική πορεία που έχει κάνει. Από θέμα εγκαταστάσεων, λειτουργίας και φυσικά αγωνιστικών επιτυχιών. Μαζί του πανηγύρισα ανόδους, προκρίσεις, ευρωπαϊκά ματς. Πάντα ήμουν στο γήπεδο, είτε ως ball boy είτε ως φίλαθλος και έχω φωνάξει με την καρδιά μου για τον Αστέρα. Οσο πέρναγαν τα χρόνια έπαιζα όλο και περισσότερο στις μικρές ομάδες, καταφέραμε να πάμε και στους 4 του πρωταθλήματος με την Κ17, έπαιξα και στην Κ20 και τώρα μου δόθηκε η ευκαιρία για την πρώτη ομάδα. Καθημερινά δούλευα γι αυτό. Όλα τα παιδιά πιστεύουμε πως μπορούμε να παίξουμε και παλεύουμε γι αυτό. Είχα την τύχη να το πετύχω, υπέγραψα πρόσφατα συμβόλαιο και τώρα καλούμε να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις". 

 

Ποια παιχνίδια θυμάσαι να πανηγύρισες περισσότερο;

"Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη νίκη κόντρα στην Μάιντς. Πανηγύρισα τόσο πολύ που το θυμάμαι ακόμα. Και στο πέναλτι του Περόνε με αντίπαλο την Μπακού, ήταν φανταστική βραδιά. Εννοείται και η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου και ο αγώνας με τον Ολυμπιακό. Δεν μπορούσα να ηρεμήσω από τον τρόπο που δεν το σηκώσαμε, αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να το διεκδικήσουμε ξανά. Μακάρι να γίνει και φέτος".

 

Πώς ζεις την εμπειρία του επαγγελματία παίκτη του Αστέρα;

"Είμαι προσγειωμένος και κλείνω τα αυτιά μου σε ότι ακούω. Βασίζομαι στον εαυτό μου και πρώτα μέσα από την ομάδα αν αξίζω θα παίξω. Το συμβόλαιο είναι απλά μία υπογραφή. Τώρα αρχίζουν όλα και πρέπει να δώσω ότι έχω για να τα καταφέρω. Είχα συνηθίσει σε πιο ήπιους ρυθμούς, τώρα μιλάμε για μία ευρωπαϊκή ομάδα. Ο προπονητής στηρίζει όλους τους νέους παίκτες, έχουμε και τους μεγαλύτερους που μας βοηθούν και μας έχουν αγκαλιάσει". 

 

Ποιοι παίκτες σου άρεσαν στον Αστέρα;

"Πάντα τα δεκάρια μου άρεσαν λόγω θέσης. Ντε Μπλάσις, Ράγιος, ο Αστέρας έχει φέρει παικταράδες και χαίρομαι που τους έχω δει και σε αγώνες και σε προπονήσεις". 

Πώς περιμένεις το ντεμπούτο σου στην πρώτη ομάδα; 

"Σίγουρα, όλοι θέλουμε να αγωνιστούμε αλλά αυτό θα γίνει όταν έρθει η ώρα. Μακάρι να πείσω τους ανθρώπους που μου έδωσαν την ευκαιρία και να καταξιωθώ στον Αστέρα. Μόνο δουλειά τώρα και βλέπουμε".

 

Τι σου είπαν φίλοι και συμμαθητές και τι θα έλεγες εσύ στα νεότερα παιδιά;

"Ακουσα πολύ καλά λόγια και χαίρομαι πολύ γι' αυτό. Νομίζω πως για κάθε παιδί που παίζει ποδόσφαιρο, ειδικά στην Αρκαδία, είναι ένα όνειρο να φορέσει τη φανέλα του Αστέρα. Είναι στα χέρια τους και στα πόδια τους να δουλέψουν και να το καταφέρουν. Ο Αστέρας ξέρει να στηρίζει και να δίνει ευκαιρίες, μην ακούν τίποτα και κανέναν. Το έκανε ο Κουρμπέλης, τώρα είμαστε εγώ και ο Παπαγγελής, είναι και ο Κώτσιρας που ήρθε με μεταγραφή, μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι". 

 

Τέλος, τι συζητάτε με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, ποιες είναι οι βλέψεις για τη φετινή σεζόν;

"Ο Αστέρας είναι TOP ομάδα. Από όλα τα παιδιά ακούω και βλέπω και στα πρόσωπά τους την όρεξη για να πρωταγωνιστήσουν. Μακάρι να μπούμε στην πεντάδα και να φτάσουμε μακριά στο Κύπελλο. Νιώθω πως θα γίνει, βλέπω την καθημερινή δουλειά και το πάθος που έχουν όλοι για να έχουμε μία επιτυχημένη χρονιά".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.