Αθλητικα

100 δύτες από όλο τον κόσμο, στην Καλαμάτα!

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ελεύθερης κατάδυσης θα διεξαχθεί για 3η φορά στην πόλη της Καλαμάτας, από σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

Διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ελεύθερης Κατάδυσης AIDA International και το Δήμο Καλαμάτας, με υπεύθυνο διοργάνωσης το σύλλογο  Freediving Club Greece του Σταύρου Καστρινάκη. Η διοργάνωση αυτή είναι το σημαντικότερο γεγονός ελεύθερης κατάδυσης παγκοσμίως και προσελκύει δεκάδες ελεύθερους δύτες από όλες τις χώρες του κόσμου, οι οποίοι παραμένουν στην Καλαμάτα παραπάνω από ένα μήνα, για να πραγματοποιήσουν τις προπονήσεις τους.

Σε συνέντευξη  Τύπου που δόθηκε στη Καλαμάτα, αναφέρθηκε ότι στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα βρίσκονται περί τους 100 αθλητές/ιες από 20 χώρες του κόσμου, ενώ ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας  Νίκος Μπασακίδης  επεσήμανε πως η διεξαγωγή ενός ακόμη διεθνούς  αγώνα στην Καλαμάτα, αποδεικνύει  ότι η πόλη έχει την υποδομή και το ανθρώπινο δυναμικό για να φιλοξενεί μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ελεύθερης κατάδυσης θα διεξαχθεί ενάμιση ναυτικό μίλι νότια του ξενοδοχείου Elite, ενώ τμήμα των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμάτας.

 

ΠΗΓΗ: sportstonoto.gr

ΦΩΤΟ: AIDA International 2016 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.