Αθλητικα

Δεν πήγαινε άλλο

Ο Μάκης Χάβος αποτελεί παρελθόν και ο Αστέρας ψάχνει τον επόμενο που θα δώσει όσα έλειπαν στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Αμεση η αντίδραση, τώρα όλοι καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 

Τρεις ήττες στην αρχή του πρωταθλήματος για έναν Αστέρα είναι πολλές. Και αυτό γίνεται πράξη με την λύση της συνεργασίας με τον προπονητή, Μάκη Χάβο. Έναν κόουτς που οι Κιτρινομπλέ πίστεψαν, τον κάλεσαν στην αλλαγή του Μαρτίου, του έδωσαν την ευκαιρία της προετοιμασίας και τον έκριναν μετά από εννιά συνολικά αναμετρήσεις. 

Ακούμε πως καθρέπτης όλων είναι το γήπεδο. Εκεί ο Αστέρας πόνεσε πολύ. Εχασε με κάτω τα χέρια στη Νέα Σμύρνη, ηττήθηκε μετά από χρόνια από τον ΠΑΟΚ και έχασε από έναν κακό Ατρόμητο. Ως εδώ. Η’ δεν πήγαινε άλλο. Βάλτε ότι θέλετε δίπλα στην είδηση της απομάκρυνσης.

Ο Αστέρας δεν δημιουργήθηκε για να γίνει σάκος του μποξ ή για να τον σχολιάζει αρνητικά η ποδοσφαιρική Ελλάδα. Μεγάλωσε χρόνο με τον χρόνο, εντυπωσίασε και έχει ένα επίπεδο ευρωπαϊκού κλαμπ που δεν επιτρέπει τους άνευ όρων πειραματισμούς. 

Οσα σκέφτηκε ο κόουτς το καλοκαίρι δεν έγιναν πράξη στο γήπεδο. Η σπιρτάδα των ποδοσφαιριστών δεν ήρθε ποτέ, το ποδόσφαιρο κατοχής δεν έκανε την εμφάνισή του και ο Αστέρας που δεν θα θέλουν να παίζουν μαζί του, εξαφανίστηκε μετά τα φιλικά. 

Οι κινήσεις και οι επιλογές πληρώθηκαν με τρεις ήττες. Το ψυχολογικό κομμάτι επιβαρύνθηκε, το μυαλό δεν ήταν καθαρό και ειδικά στο ματς με τον Ατρόμητο είδαμε τον αντίπαλο κόουτς να παίρνει τα εύσημα και τον πρώην πλέον του Αστέρα να ψάχνεται με αλχημείες τύπου Ιγκλέσιας που έφεραν και την αποβολή.  

Φυσικά και θα είναι λάθος να πέσει όλη η ευθύνη στον Χάβο. Τώρα, από τη στιγμή δηλαδή που αποχώρησε ο προπονητής, έρχεται η σειρά των υπολοίπων. Και κυρίως των ποδοσφαιριστών. Τώρα καλείται να ξυπνήσει ο εγωισμός τους, να τιμήσουν τα χρήματά τους και να δώσουν στον Αστέρα τους λόγους που αποκτήθηκαν. 

Δυστυχώς, ούτε τα γεύματα, ούτε οι υπόλοιπες προσπάθειες για την αλλαγή του κλίματος έβγαλαν κάπου. Το σοκ έπρεπε να προκληθεί και η πρώτη κίνηση έγινε. Η επόμενη θα είναι εξίσου σημαντική. Τώρα χρειάζεται ένας προπονητής που θα ζει για τον Αστέρα, θα τον θέλει στην κορυφή και θα βρει τον τρόπο να περάσει αυτήν την καθημερινότητά του και στους παίκτες. Ολοι, δηλαδή, να έχουν έναν στόχο. Την προσπάθεια, την πίστη, τη νίκη. 

Η επόμενη μέρα έφτασε. Χρόνος υπάρχει και τίποτα δεν έχει χαθεί.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.