Διαφορα

Εντοπίστηκαν συντρίμμια του Τσέσνα στα Καλάβρυτα

Στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων βρέθηκαν τα συντρίμμια του μονοκινητήριου Τσέσνα που είχε χαθεί από τα ραντάρ, το απόγευμα της Κυριακής, όπως μετέδωσε πριν από λίγο ο Real Fm 97,8.

Το αεροπλάνο πριν χαθεί το στίγμα του πέρασε από το Ρίο και το απαθανάτισε εντελώς τυχαία ο Ηλίας Παναγόπουλος από το Διακοπτό. Το αεροπλάνο ανήκει στην αερολέσχη Δυτικής Ελλάδας που έχει έδρα την Άρτα. Χειριστής του αεροσκάφους ο εν ενεργεία πιλότος SUPPER PUMA.

Με το πρώτο φως της ημέρας διεξάγουν μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 2 super puma της πολεμικής αεροπορίας, ένα agusta bell 3 οχήματα της Πυροσβεστικής Καλαβρύτων, πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ και πεζοπόρα τμήματα του στρατού (31η ΠΕ ΕΔ - ΕΠΑΔ και ΜΑΚ). Οι έρευνες επικεντρώνονται στην περιοχή κοντά στην Ζαχλωρού σε ένα τρίγωνο μεταξύ Βουραικού - Μεγάλου Σπηλαίου και Λίμνης Τσιβλού.

Οι έρευνες όμως από σήμερα το πρωί πηγαίνουν και στην περιοχή του Πλανητέρου που σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytranews.com, κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν ότι κάτι είδαν χθες το απόγευμα...

Στην περιοχή του Πλανητέρου ερευνούν αυτήν την ώρα Πυροσβεστική και ΕΜΑΚ.

*Πρώτη ενημέρωση 7.28πμ

Οι ολονύκτιες έρευνες για τον εντοπισμό των δυο πιλότων του Τσέσνα το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ χθες το απόγευμα μεταξύ ορεινού όγκου Καλαβρύτων και Κορινθιακού ενώ εκτελούσε πτήση από Ανδραβίδα προς Μέγαρα απέβησαν άκαρπες. Στις έρευνες από χθες το βράδυ συμμετείχε ελικόπτερο super puma με δυνατότητα νυχτερινής διόπτευσης το οποίο αντικατέστησε το c-130.

Οι προσπάθειες των συνεργείων δυσκολεύτηκε λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατούσε από χθες το απόγευμα και όλη τη νύχτα στον ορεινό όγκο των Καλαβρύτων και στην περιοχή της λίμνης Τσιβλού ενώ το σκοτάδι δυσκόλεψε το έργο της έρευνας  που γινόταν στη θάλασσα του Κορινθιακού.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες σε στεριά και θάλασσα εντάθηκαν καθώς δόθηκε εντολή για αύξηση των δυνάμεων που θα συμμετάσχουν σε αυτές.

Εν ενεργεία πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας είναι ο κυβερνήτης του αεροσκάφους Τσέσνα που αγνοείται από το απόγευμα στα Καλάβρυτα.O 32χρονος πιλότος των Super Puma Σ.Α. είναι ο εκπαιδευτής στο αεροσκάφος Τσέσνα που δεν έχει δώσει σημεία ζωής, ενώ υπάρχει και ένας εκπαιδευόμενος.

Σύμφωνα με το onalert, το πρωί ο πιλότος είχε περάσει από το αεροδρόμιο της Θήβας, από όπου είχε κάνει checkin και το είχε δημοσιοποιήσει στους φίλους του μέσω του Facebook.

Οι έρευνες σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, εντοπίζονται στο φαράγγι του Βουραϊκού προς το Διακοφτό.

Το αεροσκάφος C-130 που συμμετείχε στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, αποχώρησε χθες λίγο μετά τις 9 το βράδυ και στην περιοχή έφθασε ελικόπτερο Super Puma, το πλήρωμα του οποίου διαθέτει διόπτρες νυχτερινής όρασης.

Το αγνοούμενο αεροσκάφος είναι ένα ελαφρύ Cessna 172 που ανήκει σε ιδιώτη και είναι δηλωμένο στην αερολέσχη Δυτικής Ελλάδας. Το δρομολόγιο που ακολουθούσε το Τσέσνα ήταν Μέγαρα - Καλάβρυτα - Μέγαρα. Στις 17:15 είχε την τελευταία του επικοινωνία με τον Πύργο Ελέγχου της Ανδραβίδας και δήλωσε ότι θα επικοινωνήσει εκ νέου στις 17:35. Ωστόσο έκτοτε ο ασύρματός του σίγησε με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Στις 18:18 το αεροπλάνο κηρύχθηκε σε φάση αβεβαιότητας και στις 18:31 άρχισε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

ΠΗΓΗ: thebest.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.