Διαφορα

Εορτή Αγίου Αρτεμίου στην Τρίπολη

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου οι Αστυνομικοί της Αρκαδίας, όπως και ολόκληρης της Ελλάδας, τίμησαν με θρησκευτική κατάνυξη και λαμπρότητα την μνήμη του προστάτη Αγίου τους, Μεγαλομάρτυρα και Θαυματουργού Αγίου Αρτεμίου.

Στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας εορτάστηκε με κάθε λαμπρότητα η εορτή του Αγίου Αρτεμίου. Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός, στο πανέμορφο εξωκλήσι, που έχει υπό την προστασία του το σώμα της ελληνικής αστυνομίας Αρκαδίας, της Παναγίας της Φτέρης.

Ανήμερα της εορτής στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τρίπολης τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία υπέρ υγείας των εορταζόντων του σώματος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου, και αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του αρχηγού της ελληνικής αστυνομίας.

Ο Σεβασμιώτατος σε σύντομη ομιλία του, ευχήθηκε στους εορτάζοντες και τους παρομοίασε με τους φύλακες Αγγέλους που μας φυλάνε και μας προστατεύουν γι΄αυτό τους αγαπάμε, τους σεβόμαστε και τιμούμε, τα ίδια αισθήματα τρέφουμε και προς τους αστυνομικούς.   

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.