Διαφορα

winamp wmp real qt

Διαξιφισμοί συναδέλφων μπορεί να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές!

Οι επαγγελματικές διαφωνίες μπορεί να δημιουργήσουν πολύ σοβαρά προβλήματα τόσο στην ίδια την εργασία όσο και να θέσουν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους εργαζόμενους ή πελάτες, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

 

Συγκεκριμένα οι επιστήμονες κατέγραψαν περιστατικά που έχουν συμβεί σε χώρους εργασίας και διαπίστωσαν το πόσο σοβαρό θέμα είναι η αγένεια και οι διαξιφισμοί μεταξύ των συναδέλφων. 

 

Για παράδειγμα, το 2009 κατά τη διάρκεια πτήσης, μέσα στο πιλοτήριο οι δύο κυβερνήτες λογομάχησαν και πιάστηκαν στα χέρια ξεχνώντας εντελώς ότι προσέγγιζαν σε αεροδρόμιο για προσγείωση και το προσπέρασαν.

 

Έπειτα από 150 ολόκληρα μίλια κάποιος από τα μέλη του πληρώματος, κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει και πήγε στο πιλοτήριο. Και μπορεί να τιμωρήθηκαν αυστηρά οι δύο κυβερνήτες για το επεισόδιο αυτό, το θέμα όμως είναι ότι κινδύνεψαν ζωές.

 

Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί κατά καιρούς και μέσα στα χειρουργεία όπως σημειώνουν οι ειδικοί, και εκεί είναι ακόμη ένας τομέας όπου επίσης απειλούνται ζωές. 

 

Σε μια έρευνα που έγινε σε νοσοκομεία της Αγγλίας διαπιστώθηκε ότι το 66% των εργαζομένων σε χειρουργεία είχαν υποστεί κάποια αγενή και επιθετική συμπεριφορά από νοσοκόμες και το 53% από χειρουργούς.

 

Οι μεγαλύτερες διαφωνίες ήταν μεταξύ χειρουργών και νοσηλευτριών σε ποσοστό 63%.

 

Επίσης, το 58% των συμμετεχόντων απάντησαν ότι οι λόγοι που προκάλεσαν αυτούς τους διαξιφισμούς ήταν συνήθως ο προγραμματισμός του χειρουργείου. 

 

Επιπλέον, οι νοσοκόμες των χειρουργείων στις απαντήσεις τους ανέφεραν ότι τις ενοχλούσε πολύ ο θυμός και οι διακυμάνσεις της ψυχικής διάθεσης που παρουσίαζαν οι χειρουργοί.

 

Όμως οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η διαχείριση των τρόπων μας είναι εξαιρετικά σημαντικό θέμα, ειδικά όταν η συμπεριφορά μας απέναντι στον συνάδελφό μας έχει επιπτώσεις σε ανθρώπινες ζωές.

 

Οι ειδικοί ανέφεραν επίσης ότι η αγένεια και η κακή συμπεριφορά στον χώρο εργασίας μας δεν έχει κόστος μόνο σε θέματα ασφάλειας των ανθρώπων γύρω μας αλλά και στην παραγωγικότητα της εταιρείας που εργαζόμαστε. 

 

Έρευνα που διεξήχθη στη Β. Αμερική σε 800 εργαζόμενους έδειξε ότι το 10% εξ αυτών βίωναν καθημερινά αγένεια στο χώρο εργασίας τους, γεγονός που μείωνε την αποδοτικότητά τους στη δουλειά.

 

Το θέμα της καλής συνεργατικής και μη αγενούς συμπεριφοράς δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους αλλά και τους εργοδότες, τονίζουν οι επιστήμονες, καθώς αυτοί πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα.

 

Η διαπαιδαγώγηση, όπως λένε, πρέπει να ξεκινά από ψηλά.

 

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.