Διαφορα

Οι ορειβάτες του ΣΑΟΟ στον Πάρνωνα! (photo)

Ένα αξέχαστο διήμερο απόλαυσαν οι ορειβάτες του ΣΑΟΟ το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Δεκεμβρίου, στον φθινοπωρινά ντυμένο Πάρνωνα!

 

Διαβάστε την ιστορία της εξόρμησης...

 

Ξεκινώντας από τη Βαμβακού Λακωνίας, το μεσημέρι του Σαββάτου, ακολουθήσαμε το καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι και σε δύο ώρες φτάσαμε στο καταφύγιο «Γεώργιος Παπαθεοδώρου» στη θέση Αρνόμουσγα στα 1450μ. Εκεί μας περίμεναν οι φίλοι από το Άστρος, οι οποίοι είχαν ανέβει νωρίτερα για να κάνουν τις σχετικές ετοιμασίες, για τη βραδιά που ακολούθησε. Γευθήκαμε πλουσιότατο δείπνο, συνοδευόμενο από τσίπουρο και κόκκινο κρασί, με τη συνοδεία των κιθαρωδών Πέτρου και Χρήστου. Η βραδιά κορυφώθηκε με χορούς και τραγούδια στην αυλή του καταφυγίου μέχρι τα μεσάνυχτα.

 

Το πρωί της Κυριακής ξεκινήσαμε από το καταφύγιο και όλοι μαζί φτάσαμε στα Κανέλια. Από εκεί μια ομάδα συνέχισε προς τη Στραβόραχη και η άλλη ομάδα ανέβηκε στην κορυφή Ρούσα Πέτρα (1860 μ.). Η θέα προς τον επιβλητικό Ταΰγετο, τo οροπέδιο της Μεγαλόπολης, το Μαίναλο, τον Ερύμανθο και τα άλλα βουνά της Πελοποννήσου, όπως και η θέα προς τον Αργολικό Κόλπο και τα νησιά Ύδρα και Σπέτσες ήταν καταπληκτική! Βέβαια σε αυτό συνετέλεσαν και οι άριστες καιρικές συνθήκες. Η ομάδα κορυφής κατέβηκε από απαιτητική διαδρομή μέχρι το Τρίρεμα το οποίο μας οδήγησε λίγο έξω από την Καστάνιτσα. Εκεί συναντηθήκαμε με τους λοιπούς συνορειβάτες και κατευθυνθήκαμε πάλι προς το καταφύγιο. Πλούσιο γεύμα και επιστροφή μέσω Αγίου Πέτρου και Καστρίου στην Τρίπολη.

 

Ευχαριστούμε τον πάντα εξυπηρετικό καταφυγιάρχη Κώστα Μιχαλόπουλο, από την Πελλάνα, τον Μανώλη Πατσιόγιαννη με την ομάδα του που έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να περάσουμε άψογα και τους αρχηγούς Πέτρο Ντούμο, Ηλία Γκαύρο, Λίνα Τζίβα και Παναγιώτη Καραμαντζιάνη για τον άρτιο  σχεδιασμό του διημέρου.

 

Επόμενη εξόρμηση του συλλόγου θα είναι την επόμενη Κυριακή 18.12.2016 στο Ανατολικό Μαίναλο με διαδρομές για όλα τα γούστα και δυνατότητες.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.