Διαφορα

Πέθανε ο "βασιλιάς των αποδράσεων"

Είχε καταφέρει δύο φορές να αποδράσει από φυλακές υψίστης ασφαλείας!



Ένας κρατούμενος, διαβόητος στη Νότια Αφρική επειδή κατάφερε να δραπετεύσει δύο φορές από φυλακές υψίστης ασφαλείας, πέθανε σε νοσοκομείο του Ντέρμπαν όπου νοσηλευόταν με γαστρεντερολογικά προβλήματα, ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές.

Ο Ανανίας Μάτε, 39 ετών, είχε καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης για ανθρωποκτονία, βιασμό και ληστεία.

Αν και αρχικά οι αρχές πίστευαν ότι η ασθένειά του δεν ήταν πραγματική, ότι δηλαδή την επινόησε ο ίδιος στο πλαίσιο άλλης μιας προσπάθειάς του να δραπετεύσει, ο Μάτε πέθανε από επιπλοκές.

Ο Μάτε, που καταγόταν από τη Μοζαμβίκη, έγινε γνωστός το 2006, καθώς ήταν ο πρώτος κρατούμενος που δραπέτευσε από τη διαβόητη φυλακή υψίστης ασφαλείας της Πρετόριας.

Τότε, κατάφερε να βγει από ένα πολύ μικρό παράθυρο αφού προηγουμένως αλείφθηκε με βαζελίνη και χρησιμοποίησε ένα σίδερο του κρεβατιού του ως βελονάκι για να πλέξει με αυτό ένα σχοινί από τα σεντόνια και τα ρούχα του.

Ο "υπ' αριθμόν 1 δημόσιος κίνδυνος", όπως είχε χαρακτηριστεί, συνελήφθη δύο εβδομάδες αργότερα και στην καταδίωξή του οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν στο πόδι.

Έναν χρόνο νωρίτερα, ο Μάτε, για τον οποίο οι φήμες έλεγαν ότι είχε λάβει στρατιωτική εκπαίδευση στη χώρα του, είχε καταφέρει να δραπετεύσει και από το κελί του στην κεντρική αστυνομική διεύθυνση του Γιοχάνεσμπουργκ.

Ο 39χρονος "βασιλιάς των αποδράσεων" είχε επιχειρήσει να δραπετεύσει πολλές φορές ακόμη: η τελευταία του απόπειρα είχε γίνει στις αρχές του έτους.

Πηγή: ethnos.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.