Διαφορα

Αίτημα σε Σκουρλέτη για νομιμοποίηση συμβασιούχων στη ΔΕΥΑΤ!!

Με τον υπουργό Εσωτερικών Παν. Σκουρλέτη συναντήθηκε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης Αποχέτευσης (ΠΟΕ ΔΕΥΑ).

 

Στη συνάντηση, που συμμετείχαν ο πρόεδρος Παύλος Δραγκόλας (ΔΕΥΑ Βέροιας), ο αντιπρόεδρος Αχιλλέας Μητράκος (ΔΕΥΑ Λάρισας) και ο γεν. γραμματέας Κώστας Μανδρώνης (ΔΕΥΑ Τρίπολης), συζητήθηκαν τα σημαντικότερα προβλήματα του κλάδου που πρέπει ικανοποιηθούν άμεσα από την πολιτεία.

 

Όπως σημειώνεται από την ΠΟΕ ΔΕΥΑ «συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα εξής θέματα: Η τακτοποίηση των συμβασιούχων που εργάζονται πάνω από 10 χρόνια στις ΔΕΥΑ. Η άρση απαγόρευσης προσλήψεων που ισχύει από το 2010.

 

Η επαναφορά στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, συνταγματικό δικαίωμα των εργαζομένων που το κατήργησαν τα μνημόνια. Η μείωση της γραφειοκρατίας που επέβαλε η πολιτεία τα τελευταία χρόνια με συνέπεια την αδυναμία λειτουργίας και εξυπηρέτησης των πολιτών.

 

Η αλλαγή του τιμολογίου της ΔΕΗ από οικιακή σε βιομηχανική χρήση (τιμολογείται φθηνότερα) για τους βιολογικούς καθαρισμούς και τα αντλιοστάσια ύδρευσης και αποχέτευσης. Συζητήθηκαν επίσης, η πορεία και ο εκσυγχρονισμός των ΔΕΥΑ για να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών που εξυπηρετούν, η ιδιωτικοποίηση του νερού στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη και πόσο θα επηρεάσει το νερό στην Περιφέρεια, τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν με το ΕΣΠΑ, το κοινωνικό τιμολόγια και η επέκτασή του σε άλλες κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη, η μείωση της εισπραξιμότητας των τιμολογίων λόγω οικονομικής κρίσης κ. ά.

 

Ο κ. υπουργός δεσμεύτηκε να εντάξει τα αιτήματα της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει το Υπουργείο Εσωτερικών στη Βουλή εντός του επόμενου μήνα» καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

 

Πηγή: eleftheriaonline

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.