Διαφορα

winamp wmp real qt

Βόρειοι και Νότιοι: "Εμφύλιος" στους εργαζομένους της Μαρινόπουλος

Η μη καταβολή των δεδουλευμένων άναψε φωτιές. Απάντηση με βαρείς χαρακτηρισμούς από το Σωματείο Εργαζομένων της Μαρινόπουλος στην Βόρεια Ελλάδα.Η ομαλή πορεία μετάβασης της Μαρινόπουλος στην Σκλαβενίτης έχει επιτευχθεί σε ένα μεγάλο βαθμό καθώς η διοίκηση της πρώτης είχε καταφέρει να έχει με το μέρος της τους εργαζομένους. Κάτι το οποίο πέτυχε μη απολύοντας προσωπικό και καταβάλλοντας μισθούς (σ.σ. έστω και με καθυστερήσεις και έναντι) σε εποχές πολύ πιο δύσκολες από την σημερινή.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία και καθώς έχει προκύψει καθυστέρηση από εξωγενείς παράγοντες ή μη καταβολή των δεδουλευμένων του Δεκεμβρίου άνοιξε τον χορό για νέες αντιπαραθέσεις μεταξύ των συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων στην αλυσίδα.

Την Πέμπτη - και σε μεγάλο βαθμό σε απάντηση προς την χθεσινή ανακοίνωση του κεντρικού σωματείου - προχώρησε σε ανακοίνωση το Σωματείο των εργαζομένων στην Βόρεια Ελλάδα.

Το εν λόγω σωματείο, το οποίο στηρίζεται από το ΠΑΜΕ,  με την σειρά του ζητά την άμεση καταβολή του μισθού Δεκεμβριού ενώ κατηγορεί το κεντρικό σωματείο (χωρίς να το κατονομάζει) για εργοδοτική στάση.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του αναφέρει:

"Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, το 2017 έφτασε και μαζί μ’ αυτό, επανήλθε και η απροσδιόριστη καθυστέρηση στις πληρωμές με τη μη καταβολήτου μισθού Δεκεμβρίου.

Η αβεβαιότητα (που διαφημίστηκε ότι θα τελείωνε οριστικά) για το τι θα γίνει με τη δουλειά μας, είναι πάλι εδώ.

Το Σωματείο Εργαζομένων Μαρινόπουλου Β. Ελλάδας επικοινώνησε τις προηγούμενες μέρες με την εταιρεία για να λάβει μια απάντηση για την κατάσταση.

Οι εκπρόσωποι της Εταιρείας δήλωσαν ότι η μισθοδοσία δεν καταβλήθηκε διότι εξαντλήθηκαν τα χρήματα της «ενδιάμεσης τραπεζικής χρηματοδότησης».

Επίσης ειπώθηκε ότι αν δε δημοσιευθεί η οριστική απόφαση του σχετικού δικαστηρίου δεν γνωρίζει εάν και πότε θα καταβάλειτους μισθούς.

Τα παραπάνω είναι η απάντηση της Εταιρείας. Τα παρακάτω είναι η απάντηση του Σωματείου Β. Ελλάδος και όλων των εργαζομένων της εταιρείας:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 

Δεν είμαστε ούτε συνέταιροι ούτε μέτοχοι της εταιρείας, ούτε συναινέσαμε σε«υπομονές» και «δε βαριέσαι».

Όταν η εταιρεία έβγαζε υπερκέρδη, δε μας φώναξε να πάρουμε ποσοστά και είμαστε βέβαιοι ότι όταν στο μέλλον θα πιάσει ξανά τα νέα κέρδη δε θα πάρουμε παρά ένα «φιλικό χτύπημα» στην πλάτη, με βάση και τη νομοθεσία που μαγειρεύουν μαζί κυβερνήσεις και εργοδοσία τους τελευταίους μήνες/χρόνια.

Ο ΕΝΦΙΑ, η ΔΕΗ, τα φροντιστήρια των παιδιών, τα τέλη κυκλοφορίας, το πετρέλαιο και το αέριο δεν κάνουν υπομονή.

Ηδη οι συνάδελφοι απ’ την Αττική, με τις Επιτροπές Αγώνα που δημιούργησαν, μας έδειξαν το δρόμο.

Από την άλλη, οι καλοθελητές και οι κλίκες που λειτουργούν σα γραφεία τύπου της Εταιρείας και συνιστούν για χιλιοστή φορά «υπομονή» έχουν πλέον ξεμπροστιαστεί στα μάτια 11.000 εργαζομένων.

Την ώρα που αγωνιούμε για το μισθό και τις δουλειές μας, συνεχίζουν να μας διασπούν με ασύστολα ψεύδη και χυδαιότητες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα, να αποφασίσουν οι ίδιοι, τους τρόπους και τις μεθόδους κινητοποιήσεων για τη διασφάλιση των μισθών και των θέσεων εργασίας".

Πηγή: news247.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.