Διαφορα

Ο γύρος της Πελοποννήσου "με καγιάκ" σε 35 μέρες! (video)

Ξεκίνησε την πρωτοχρονιά με στόχο να πραγματοποιήσει τον γύρο της Πελοποννήσου εν πλω, με το προσωπικό του κανό καγιάκ. 

 

Τον λένε Μανώλη Λουδάρο, είναι 38 ετών και είναι κάτοικός Αθηνών. Τα καλοκαίρια του διατηρεί μια ξενοδοχειακή μονάδα στην Ανάφη και διοργανώνει εκδρομές με κανό καγιάκ. 

 

Ο Μανώλης έβαλε ένα προσωπικό στοίχημα με τον εαυτό του, να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα πραγματοποιήσει με κανό τον γύρο της Πελοποννήσου, εν πλω. Το εγχείρημα αυτό το έχουν δοκιμάσει και άλλοι στο παρελθόν, κανένας όμως δεν διάλεξε την εποχή του χειμώνα για να το πραγματοποιήσει.

 

Διάλεξε λοιπόν την πρώτη μέρα του χρόνου σαν μέρα έναρξης της περιπλάνησης του στα παγωμένα νερά του Αιγαίου και εν συνεχεία του Ιονίου. Αφετηρία του ταξιδιού ήταν το Λουτράκι και ακολουθώντας δεξιόστροφή κατεύθυνση, θα ολοκληρώσει τον κύκλο τερματίζοντας στον Ισθμό της Κορίνθου.

 

Η συνολική απόσταση που θα διανύσει είναι περίπου "1.000 χιλιόμετρα". Ο Μανώλης κουβαλάει στο κανό τον προσωπικό του εξοπλισμό, καθώς και το αντίσκηνο το οποίο στήνει και διανυκτερεύει. Στον δρόμο του θα συναντήσει και θα σταματήσει σε λιμάνια όπως αυτό των Σπετσών, το οποίο διέσχισε την ημέρα των Θεοφανίων, όπου και δίπλα του οι πιστοί βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό.

 

Θα ακολουθήσει το  λιμάνι του Λεωνιδίου, όπου εκεί βρισκόταν εχθές Κυριακή 8/1. Στην συνέχεια Νεάπολη, Γύθειο, Καλαμάτα και άλλες παραλιακές πόλης θα είναι οι επόμενοι προορισμοί όπου θα βρεθούν μπροστά του μέχρι και την μέρα που θα τερματίσει. 

 

Ο Μανώλης Λουδάρος έχει καταθέσει αίτηση στο λιμεναρχείο για να του επιτραπεί η διέλευση του από τον Ισθμό της Κορίνθου, όπου και θα είναι ο τερματισμός του ταξιδιού του. 

 

Δείτε το αφιέρωμα από την εκπομπή της Αθλητικής Κυριακής και το ρεπορτάζ του Νίκου Γκομώλη εδώ

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.