Διαφορα

winamp wmp real qt

«5ο Καλαματιανό Καρναβάλι»

Με σειρά εκδηλώσεων και με πολλές προτάσεις για γλέντι και ξεφάντωμα, θα πραγματοποιηθεί και φέτος το 5ο -κατά σειρά- Καλαματιανό Καρναβάλι.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου των μελών της Καρναβαλικής Επιτροπής, στις συναυλίες και τις εκδηλώσεις έναρξης και λήξης θα λάβουν μέρος γνωστά ονόματα από την ελληνική showbiz ενώ παράλληλα εντείνεται η προσπάθεια ώστε να υπάρχει συμμετοχή καρναβαλιστών και groups από την περιφέρεια του Δήμου.

 

Η τελετή έναρξης θα γίνει φέτος στην κεντρική πλατεία (πέρσι έγινε στο Ιστορικό Κέντρο), στις 10 Φεβρουαρίου με κεντρικό παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο, ο οποίος θα είναι ο παρουσιαστής και στην τελετή λήξης, μετά τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου.

 

Στην έναρξη θα δώσουν συναυλία οι Walkman ενώ η λήξη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί με συναυλία του Μύρωνα Στρατή, της Ήβη Αδάμου και του Ησαΐα Ματιάμπα. Η νυχτερινή καρναβαλική παρέλαση θα γίνει το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου, με συναυλία από το συγκρότημα «48 ώρες», ενώ το καθιερωμένο καρναβαλικό disco πάρτι θα γίνει στο «EliteCityResort» στις 25 Φεβρουαρίου.

 

Η συνέντευξη δόθηκε από τον πρόεδρο της Φάρις, Θανάση Ηλιόπουλο και μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής, ανάμεσά τους οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρύσα Λιάππα και Γιώργος Φάββας και οι εθελοντές Βασιλική Γκόνη, Αγάπη Μπαλιώτη, Μαριάννα Μάλαμα. Παραβρέθηκε και η Ακριβή Καλογεροπούλου, δημιουργός της αφίσας του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού με σήμα τον πολύχρωμο πετεινό.

 

Ο Θανάσης Ηλιόπουλος σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, στον οποίο όμως περιλαμβάνονται και οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου στα δημοτικά διαμερίσματα, ανέρχεται στις 65.000 ευρώ και είναι ίδιος με πέρσι.

 

Μέχρι τώρα, όπως ανακοινώθηκε, τα καρναβαλικά γκρουπ που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι 21. Τα γραφεία της Καρναβαλικής Επιτροπής λειτουργούν στο Πνευματικό Κέντρο. Τα παιχνίδια του καρναβαλιού θα γίνουν Σαββατοκύριακα και Παρασκευές, ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν οι μαθητές. Η έκθεση των αποκριάτικων στολών στο Πνευματικό Κέντρο θα ξεκινήσει στις 23 Ιανουαρίου. Κάθε γκρουπ θα προβάλει τις στολές του σε θέσεις ύστερα από κλήρωση. Επίσης από φέτος τα λάβαρα θα σχεδιαστούν από το κάθε καρναβαλικό γκρουπ και μάλιστα θα βαθμολογηθούν για τη δημιουργία αυτή.

 

Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Φάββας ανέφερε ότι έχουν γίνει επαφές με τους προέδρους των πολιτιστικών συλλόγων της Αλαγονίας και των Δημοτικών Ενοτήτων Θουρίας, Άριος και Αρφαρών, ώστε να συμμετέχουν καρναβαλικά γκρουπ και από αυτές τις περιοχές, ενώ γίνονται ενημερώσεις και στους μαθητές των σχολείων της περιφέρειας προκειμένου να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του καρναβαλιού.

 

ΠΗΓΗ: ert.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.