Διαφορα

Επιβεβαιωμένο κρούσμα γρίπης των πτηνών στην Αρκαδία

Συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

Επιβεβαιωμένο κρούσμα της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε στην Αρκαδία με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες στην Πελοπόννησο.

 

Η πρώτη αντίδραση έρχεται από την  Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, όπου οι κτηνιατρικές υπηρεσίες  εργάζονται πυρετωδώς έτσι ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών από τα άγρια πτηνά στα πουλερικά.

 

Στην ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας σημειώνει, ότι σύμφωνα με τα μέτρα βιοασφάλειας για τη γρίπη των πτηνών, όπως προβλέπει σχετική υπουργική απόφαση «απαγορεύεται η διατήρηση των πουλερικών (οικόσιτων, ελευθέρας βοσκής, βιολογικής εκτροφής κ.λ.π.): σε μη περιφραγμένους χώρους σε όλη την επικράτεια, καθώς και σε ανοιχτούς χώρους εκτροφών σε περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 2 χιλιομέτρων από υγροβιότοπους, ποταμούς, λίμνες και κάθε είδους υδατοσυλλογές.

 

Πηγή: korinthostv.gr

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.