Διαφορα

Μεσσήνια η πρώτη Ελληνίδα αστροναύτης!

Η Ολυμπία Κυριοπούλου από την Κορώνη στοχεύει να γίνει η πρώτη Ελληνίδα αστροναύτης!

 

Είναι 35 χρονών, μηχανολόγος - μηχανικός με πατέρα Μεσσήνιο -από το Μυστράκι της Κορώνης- και μητέρα Πολωνή, έχει στόχο να είναι η πρώτη Ελληνίδα αστροναύτης και ονομάζεται Ολυμπία Κυριοπούλου. Ηδη έχει επιλεγεί στις 86, μεταξύ 420 υποψηφίων.

 

«Οταν ήμουν 8 χρονών είπα στον πατέρα μου ότι θέλω να γίνω αστροναύτης, δεν είχα καταλάβει ότι είναι επάγγελμα», λέει στον Γιώργο Λιάλιο για την κυριακάτικη «Καθημερινή» και συμπληρώνει: «Από παιδί θαυμάζω τους πρωτοπόρους ανθρώπους και θέλω να γίνω μία απ’ αυτούς. Να κάνω έρευνα, να μάθω να πιλοτάρω, να ταξιδέψω στο Διάστημα».

 

Η Ολυμπία Κυριοπούλου παράλληλα με το όνειρό της που το κυνηγά με πάθος, το καλοκαίρι έχει προγραμματίσει τον γάμο της στη Μονεμβασιά. Στο μεταξύ θα γνωρίζει την τύχη της στο Διάστημα, καθώς το Μάρτιο θα ανακοινωθούν στη Βρέμη οι 10 επιλεγείσες που θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Ρωσία ή στη Γερμανία για να πάρουν μέρος σε 10ήμερη διαστημική αποστολή.

 

ΠΗΓΗ: eleftheriaonline.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.