Διαφορα

Πατρινό Καρναβάλι και πάλι (photos)

Μια χαρούμενη «καρναβαλική σαλάτα» που ανακάτεψε ιστορικές περιόδους και αγαπημένες μουσικές αποτέλεσε η τελετή έναρξης για το πατρινό Καρναβάλι 2017.

 

Ο καιρός στάθηκε πολύ γενναιόδωρος απέναντι στην έναρξη του Καρναβαλιού. Ας ελπίσουμε αυτή η «χειρονομία» να είναι καλός οιωνός και για τις επόμενες δημόσιες εκδηλώσεις, ιδιαίτερα στην παρέλαση «των Μικρών» και τη μεγάλη, της τελευταίας Κυριακής.

 

Η έναρξη ήταν προβλέψιμη, αλλά αξιοπρεπής. Μάζεψε πολύ κόσμο, ο οποίος σχεδόν γέμισε την πλατεία Γεωργίου. Πήρε και το απαραίτητο πολιτικό χρώμα, με την εισαγωγή του Δημάρχου Κ. Πελετίδη, που έκανε τις αναμενόμενες αναγωγές σε σχέση με το περιβάλλον της κρίσης.

 

Το τελετουργικό στηρίχθηκε σε ένα πλάνο αναδρομής στις καταβολές του πατρινού Καρναβαλιού και τα χαρακτηριστικά κάθε περιόδου, με έμφαση στην εξάπλωση της καρναβαλικής ιδέας στην τοπική κοινωνία.

 

Το σενάριο της έναρξης συνδύασε σατιρικό διάλογο, που δεν δίστασε να παρωδήσει το ίδιο το καρναβάλι, κυρίως τον «μεγαλοιδεατισμό» με τον οποίο το αντιμετωπίζουν πολλοί ενθουσιώδεις φίλοι του, με χορευτική ή νοσταλγική μουσική, η οποία παρέπεμπε στις επί μέρους εποχές του καρναβαλιού, από τον 19ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας. Δεν έλλειψε βέβαια το «Πατρινό Καρναβάλι για Πάντα» του Τάσου Μαραγκού, ίσως το εμβληματικότερο τραγούδι της νεότερης εποχής, που γράφτηκε και τραγουδήθηκε από πατρινό καλλιτέχνη. Επίσης, το «Εργαλείο», η θρυλική διασκευή που παίχτηκε για λογαριασμό πατρινού καρναβαλικού διαγωνισμού.

 

Το καρναβάλι έχει αφιερωθεί στην κοινωνική άμυνα κατά των ουσιών και των εξαρτήσεων. Σχετικό σύνθημα έριξε ο πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΚ Κ. Χρυσοβιτσάνος, αλλά και η παρουσιάστρια Νατάσα Τραγουστή. Ο πρόεδρος του «Πατρινού Καρναβαλιού» συνεστησε να γυρίσει η νεολαία την πλάτη της στη ναρκοκουλτούρα.

 

Το μικρόφωνο πήρε ο Δήμαρχος και πρότεινε καρναβάλι μακριά από την εμπορευματοποίηση, με πλατιά συμμετοχή και κέφι.

 

Το θεατρικό πρόγραμμα εκτυλίχθηκε μέσα από παράλληλες σκηνές, κάτι που προκάλεσε ακουστικές δυσκολίες για το κοινό.

 

Η βραδιά έκλεισε με πυροτεχνήματα, τα οποία αρέσουν στο κοινό, και ο Δήμος δεν τα παραλείπει, έστω και με φειδώ.

 

ΠΗΓΗ: pelop.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.