Διαφορα

Έκτακτη χρηματοδότηση για θέρμανση στα σχολεία ζητά η ΔΟΕ

Η συντριπτική πλειονότητα των σχολικών μονάδων λειτουργεί δίχως την απαιτούμενη θέρμανση.

 

Τα (ούτως ή άλλως) λιγοστά κονδύλια δεν επιτρέπουν την πλήρη θέρμανση των κτηρίων που παραμένουν σε λειτουργία από τις 7 π.μ. μέχρι και τις 4 μ.μ., με τα προβλήματα να γίνονται δραματικά στις περιοχές που έχουν υποστεί, κυριολεκτικά, την επέλαση του χιονιά", λέει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη (η επιστολή κοινοποιείται στον υπουργό Παιδείας) να καλύψει τις σχετικές δαπάνες

 

Η ΔΟΕ αναφέρει ότι "θεωρεί επιβεβλημένη τη χορήγηση έκτακτου κονδυλίου θέρμανσης για τις σχολικές μονάδες ως ένα πρώτο άμεσο βήμα. Η πλήρης κάλυψη των αναγκών λειτουργίας των σχολείων παραμένει το καίριο ζήτημα, στο οποίο η κυβέρνηση οφείλει να ανταποκριθεί εάν και όταν αποφασίσει να στηρίξει στην πράξη το δημόσιο σχολείο".

 

Ωστόσο, και οι εργαζόμενοι στις διοικητικές υπηρεσίες εκπαίδευσης βάλλουν κατά του αρμόδιου για τη λειτουργία των κτιρίων φορέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας Αττικής. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών υπ. Παιδείας σε επιστολή του αναφέρει ενδεικτικά ότι «το κτίριο στο οποίο στεγάζονται οι δύο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Δ΄ Αθήνας έχει πρόβλημα με το κεντρικό σύστημα ψύξης και θέρμανσης, το οποίο υπολειτουργεί. Και σαν να μην έφθανε αυτό, τελείωσε το πετρέλαιο. Ετσι και παρά την έγκαιρη ειδοποίηση στην Αντιπεριφέρεια Ν. Τομέα, η Περιφέρεια ολιγώρησε, το πετρέλαιο τελείωσε και στις δύο Διευθύνσεις το κρύο είναι ανυπόφορο. Απεγνωσμένοι οι εργαζόμενοι έφεραν θερμαντικά σώματα από το σπίτι τους". Επίσης, αναφέρει ότι "μέχρι και γούβα έχουμε δει κάτω από τα πόδια συναδέλφου στη Πρωτοβάθμια Πειραιά και μάλιστα μεγάλη, αφού κομμάτι του δαπέδου έχει αποκολληθεί. Στην Πρωτοβάθμια Α΄ Αθήνας οι συνάδελφοι καθαρίζουν μόνοι τους. Προβλήματα όπως με τη μόνωση ταράτσας όπου το βρόχινο νερό εισχωρεί στο εσωτερικό γραφείων, βουλωμένες αποχετεύσεις, χαλασμένα υδραυλικά και εξαερισμό, χαλασμένες μπαλκονόπορτες και σάπιες πόρτες έρχονται και ολοκληρώνουν τις τριτοκοσμικές αυτές συνθήκες". Ο σύλλογος επισημαίνει ότι τα προβλήματα έχουν επισημανθεί σε συνάντηση στις 7/6/2016 στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά, παρά τις διαβεβαιώσεις, "τα προβλήματα αυτά όχι μόνο δεν λύθηκαν, αλλά και οξύνθηκαν".

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.