Διαφορα

"Exoplanet discovery" το σημερινό doodle της Google

Φόρος τιμής στις ανακαλύψεις της NASA.

 

Η χθεσινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για τις διαστημικές έρευνες, και η Google δεν θα μπορούσε να αφήσει «ασχολίαστες» τις ανακοινώσεις της NASA. Έτσι, το σημερινό doodle της είναι αφιερωμένο στους 7 εξωπλανήτες που φέρουν παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά της Γης.

 

Συγκεκριμένα οι έρευνες των αστρονόμων για εξωγήινες μορφές ζωής εστιάζονται στον αστερισμό του Υδροχόου, 40 έτη φωτός μακριά από τη Γη, όπου ανακαλύφθηκαν επτά εξωπλανήτες παρόμοιου μεγέθους με τη Γη.

 

Οι συνολικά επτά εξωπλανήτες μεγέθους παρόμοιου με τη Γη εντοπίστηκαν γύρω από το άστρο Trappist-1, όπως αναφέρει έρευνα που δημοσιεύθηκε στο τελευταίο τεύχος της επιθεώρησης Nature.

 

Τρεις εξ αυτών μπορεί να φιλοξενούν νερό σε υγρή μορφή, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ερευνητών, άρα μπορεί να έχουν κατάλληλες συνθήκες για τη δημιουργία και ανάπτυξη έμβιων οργανισμών.

 

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.