Διαφορα

Παρουσίαση βιβλίων του κ.Ρεκούμη στον Σ.Α.Ο.Ο

Την Τετάρτη 8/03/2017 και ώρα 7.30 μ.μ., στην αίθουσα των γραφείων του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων, έγινε η παρουσίαση του συγγραφικού έργου του φιλόλογου και συνορειβάτη Κώστα Ρεκούμη.

 

Τα βιβλία που παρουσιάστηκαν ήταν :

1) Ψυχής και πνεύματος περιπλανήσεις α) στα Καστριτοχώρια, β) στην Κυνουρία.

2) Ψυχής και πνεύματος περιπλανήσεις στα Ορειβατικά.

 

Ο Θανάσης Χωματάς, πολιτικός μηχανικός, ο Δημήτρης Φράγκος, τυπογράφος και ο Κώστας Γιαννακάκος, εκπαιδευτικός, εκλεκτά μέλη του ΣΑΟΟ, παρουσίασαν το έργο και διάβασαν αποσπάσματα από αυτό.

 

Πρόκειται για εργασία που εμάζευε με επιμέλεια μέλισσας ο συγγραφέας , που συνέλεξε ένα - ένα τα άνθη από την Καστριτοχωρίτικη και Κυνουριάτικη γη, σχηματίζοντας μια κυψέλη με γνήσιο μέλι.

 

Το έργο αποπνέει και μια λανθάνουσα σκιά σοφίας, ελαφρά και αβίαστη, με μια γλώσσα όπως  του μάστορα που σμιλεύει την πέτρα, σκαλίζει το ξύλο και τους δίνει μορφή.

 

Προβάλλουν την συγκεκριμένη περιοχή, η οποία διαθέτει στοιχεία ιστορικά, λαογραφικά, πολιτιστικά, κοινωνικά, θρησκευτικά και άλλα.

 

Όσο για τα ορειβατικά, είναι επιλογή και βίωμα ζωής, αφού όπως και ο Πλάτωνας ομολογεί ο άνθρωπος λυτρώνεται μόνο στην τέχνη, ενώ ο Σάρτρ θεωρεί την αστικοποίηση του σύγχρονου ανθρώπου ένα από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα του σύγχρονου τεχνολογικού πολιτισμού.

  

Η προσέλευση ήταν ικανοποιητική και το κοινό  προβληματίστηκε αρκούντως με τα ερεθίσματα που του δόθηκαν.

 

Τα βιβλία διατίθενται από τον συγγραφέα,  τηλ. 2710-241906 και 6976682611 κυρία  Πίτσα Ρεκούμη.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.