Διαφορα

Ορθοπαιδικός καταδικάστηκε επειδή χειρούργησε λάθος ισχίο!

H άτυχη 89χρονη υποβλήθηκε μέσα σε δύο ημέρες σε δύο χειρουργεία, καθώς στο πρώτο χειρουργήθηκε το αριστερό ισχίο και όχι το δεξί που είχε το κάταγμα!

Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας γνωστός ορθοπαιδικός της Μεσσηνίας, ο οποίος πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί, καθώς το δικαστήριο έκρινε πως ο θάνατος ηλικιωμένης γυναίκας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας οφειλόταν στο γεγονός ότι χειρούργησε... λάθος ισχίο!

Το περιστατικό συνέβη το Φεβρουάριο του 2011 και η άτυχη 89χρονη υποβλήθηκε μέσα σε δύο ημέρες σε δύο χειρουργεία, καθώς στο πρώτο χειρουργήθηκε το αριστερό ισχίο και όχι το δεξί που είχε το κάταγμα, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η υγεία της.

Κατηγορούμενος, επίσης, για το θάνατο της γυναίκας ήταν και ορθοπαιδικός γιατρός, που τότε ήταν ειδικευόμενος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, τον οποίο το δικαστήριο απάλλαξε, έπειτα από πρόταση και της εισαγγελέως, καθώς δεν είχε συμμετάσχει ενεργά στις επεμβάσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο tharrosnews.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.