Διαφορα

Το μικρό οινοποιείο από το Νεοχώρι που "κερνά" την Αρκαδία

Κάνουμε πειράματα εδώ και 4-5 χρόνια, αλλά τώρα το τολμήσαμε, δηλώνει η οινοποιός Γεωργία Μοροπούλου.



H άνοδος του ελληνικού οίνου, ενός ποτού που, παρά την κρίση, έχει καταφέρει να επιβιώσει όχι μόνο εκτός συνόρων, αλλά και εντός Ελλάδας, χάρη κυρίως στη μόδα των wine bar, οδήγησε στη δημιουργία μικρών οινοποιείων σε όλη την Ελλάδα.

Το μικρό οινοποιείο Μορόπουλου στο Νεοχώρι της Τρίπολης φέτος εμφιάλωσε για δεύτερη χρονιά το κρασί του, κυρίως Μοσχοφίλερο, το οποίο πουλά στα εστιατόρια και στα μαγαζιά της περιοχής.

Χρόνια αμπελουργοί οικογενειακώς, η Γεωργία Μοροπούλου μονολογεί: "Θέλαμε να κάνουμε το δικό μας κρασί, αλλά με την κρίση είναι δύσκολο να φτιάξουμε οινοποιείο".

Στο τέλος της εποχής του κλαδέματος βρίσκεται το μικρό οινοποιείο Μορόπουλου. Η Γεωργία Μοροπούλου εξηγεί ότι ένα μέρος του αμπελώνα είχε φυτευτεί από τους γονείς της στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

"Όλο το αμπέλι είναι Μοσχοφίλερο, μας αρέσει πολύ το Μοσχοφίλερο", λέει η οινοποιός.

Για χρόνια έδιναν τα σταφύλια τους σε οινοποιούς. Φέτος, είναι η δεύτερη χρονιά που αποφάσισαν να φτιάξουν το δικό τους κρασί.

"Κάνουμε πειράματα εδώ και 4-5 χρόνια, αλλά τώρα το τολμήσαμε". Στον δρόμο του πειραματισμού και οι νέες φυτεύσεις.

"Αποφασίσαμε να φυτέψουμε 10 στρέμματα με Merlot για να κάνουμε ανάμειξη και να φτιάξουμε ροζέ".

Η οινοποίηση γίνεται από εξωτερικό συνεργάτη υπό την καθοδήγηση της τρίτης αδελφής της οικογένειας, που έχει σπουδάσει γεωπόνος.

Προς το παρόν, τα κρασιά διατίθενται σε μαγαζιά στη γύρω περιοχή.

"Ακόμα εμφιαλώνουμε μικρή ποσότητα, ενώ συνολικά η παραγωγή δεν ξεπερνά τους 10 τόνους", λέει η οινοποιός.

Πηγή: ypaithros.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.