Διαφορα

1ος Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου Πάρνωνα στον Κοσμά (photos)

Στον πανέμορφο και φιλόξενο Κοσμά Κυνουρίας πραγματοποιήθηκε την Πρωτομαγιά ο 1ος Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου Πάρνωνα.

 

Η βασική χωμάτινη (στο μεγαλύτερο μέρος της) διαδρομή των 29 χλμ. περνούσε μέσα από καταπράσινα ελατοδάση, ποτάμια, αλλά και το ξακουστό καστανοδάσος του Κοσμά, διασχίζοντας τους σχεδόν ερειπωμένους οικισμούς των Φιλάτικων, της Βλυσιδιάς και το Κοσμίτικο Πηγάδι. 

 

Επίσης διεξήχθη μικρότερος αγώνας των 6 χλμ. γύρω από το χωριό, ο λεγόμενος «Δρόμος του Μαγγουριά», του ανθρώπου που φύτεψε τα 8 επιβλητικά πλατάνια στην Πλατεία του χωριού, σήμα κατατεθέν του Κοσμά στις μέρες μας. Οι απόγονοι του Μαγγουριά (Κωσταντής Κουτσοθεοθωρής) τίμησαν τον παππού, τρέχοντας την διαδρομήπου φέρει το όνομά του.

 

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική η συμμετοχή και στον παιδικό δρόμο του 1 χλμ. που έκανε τον γύρο του χωριού.

 

Τον αγώνα τίμησε με την παρουσία της η χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας στο βάδην Αναστασία Τσουμελέκα, όντας παράλληλα και η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε, δωρίζοντας συμβολικά το μετάλλιό της στην κοινότητα.

 

Στην απόσταση των 29 χλμ. νικητής αναδείχτηκε ο Τανούς Αμπντάλα (2:16:56), με δεύτερο τον Κωνσταντίνο Κοζανίτη (2:17:22) και τρίτο τον Γιάννη Γαλιάτσο (2:35:46), ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Αθανασία Τσουμελέκα (2.55.43), με δεύτερη την Χρύσα Λαούδη (3:35:52) και τρίτη τη Θεοδώρα Φιφλή (3:58:50). 

 

Στα 6 χλμ, πρώτος στους άντρες τερμάτισε ο Γιάννης Πασχάλης (22:52), δεύτερος ο Κοσμίτης Αργύρης Νίκιας (27:56) και τρίτος ο Γιώργος Λάτσης (28:49), ενώ στις γυναίκες πρώτη ήταν η Μαρία Καλογερή (33:55), δεύτερη η Αντιγόνη Κωνσταντά (36:41) και τρίτη η Παναγιώτα Μόλλα (41:19).

 

Μετά τα αγωνίσματα οι δρομείς δεν παρέλειψαν να δοκιμάσουν τα ξακουστά γλυκά του Κοσμά, αλλά και τα παραδοσιακά πιάτα με ντόπια υλικά στις γύρω ταβέρνες. Όλοι είχαν να πουν τα καλύτερα για την παρθενική διοργάνωση και την ανεπιτήδευτη φιλοξενία των Κοσμιτών.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.