Διαφορα

"'Αξιον Εστί": Έναρξη της 5ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Η 5η Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου στο Άστρος και την Κυριακή και Δευτέρα 7 και 8 Μαΐου αντίστοιχα στην Τρίπολη.

 

Ο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Ν. Αρκαδίας  <<ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ>> έχει ιδρυθεί το έτος 2014 στη Τρίπολη με στόχο, αφενός την παροχή βοήθειας στα παιδιά με καρκίνο και αφετέρου την  έμπρακτη υποστήριξη στις οικογένειες που έρχονται αντιμέτωπες  με την νόσο. Όπως είναι γνωστό στη χώρα μας 300 παιδιά το χρόνο προσβάλλονται από καρκίνο και χρήζουν  νοσηλείας. Στο διάστημα αυτό χρειάζονται αίμα, αιμοπετάλια και σε αρκετές περιπτώσεις μεταμόσχευση μυελού των οστών. Σε καθημερινή βάση  το νοσοκομείο <<ΠΑΙΔΩΝ>> χρειάζεται περίπου 230 μονάδες αίμα. Η αιμοδοσία είναι από τα μεγαλύτερα δώρα που κάνει ο άνθρωπος στον άνθρωπο. Ο παιδικός καρκίνος πρέπει να πάψει στις μέρες μας να αποτελεί ταμπού και κάθε παιδί να μη νιώθει μόνο και αβοήθητο μπροστά σε αυτή την αρρώστια.

 

Την  6 Μαϊου 2017 ημέρα Σάββατο, στην αίθουσα του Ι.Ν. Αγίου Αποστόλου Παύλου στο Άστρος, την 7 και 8 ΜαΪου 2017 Κυριακή  και Δευτέρα  αντίστοιχα, στο πνευματικό κέντρο του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Τρίπολη,  θα πραγματοποιηθεί από τον σύλλογό μας εθελοντική αιμοδοσία από ώρες 11.00 έως 17.00, με την κινητή μονάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου «Παίδων – Η Αγία Σοφία», για τα παιδιά με καρκίνο.

 

Παρακαλούμε θερμά στηρίξτε το έργο μας, με την προσφορά αίματος.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.