Διαφορα

Το πρώτο κρούσμα "Μπλε φάλαινας" στην Ελλάδα

Την προσοχή των γονιών προς αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, ζητεί η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.




Γεγονός αποτελεί το πρώτο κρούσμα του διαδικτυακού "παιχνιδιού" ονόματι «Μπλε φάλαινα» που οδηγεί ανήλικα παιδιά σε σημείο αυτοτραυματισμού ή ακόμη και αυτοκτονίας.

Το πρώτο κρούσμα διαπιστώθηκε στην Κατερίνη στις 7/5, όταν η μητέρα μιας 15χρονης κατήγγειλε το γεγονός στην ασφάλεια.

Όπως ανέφερε, την 1/5 η ανήλικη κόρη της μιλώντας με διαδικτυακό της φίλο την προέτρεψε να κόψει τις φλέβες της με ξυράφι, εκείνη ωστόσο προκάλεσε τραύματα με ξυράφι στους μηρούς της.

Σε νεότερη επικοινωνία που είχε με το ίδιο άτομο στις 3/5 την προέτρεψε να πάρει δυο ειδικά δισκία κατά της δυσκοιλιότητας κάτι το οποίο και έκανε.

Η ανήλικη ενημέρωσε την μητέρα της για το περιστατικό και μετέβησαν στο νοσοκομείο όπου και δεν θεωρήθηκε αναγκαία η ιατρική παρέμβασή.

Την υπόθεση ανέλαβε η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, η οποία εφιστά την προσοχή των γονιών προς αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.

Πηγή: newpost.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.