Διαφορα

Ναυάγιο: Γύθειο VS Ζάκυνθος!

Το ναυάγιο της Ζακύνθου πιο διάσημο, του Γυθείου πιο εντυπωσιακό. Ένα πλοίο - φάντασμα μέσα στη θάλασσα, βορειοανατολικά του Γυθείου!

 

Ένα πλοίο φάντασμα μέσα στη θάλασσα 

Το θέαμα του ναυαγισμένου πλοίου στην αμμουδιά της Γλυφάδας συναρπάζει! Βορειοανατολικά του Γυθείου στο δρόμο που οδηγεί στη Σκάλα, συναντάμε πρώτα την απλωτή και οργανωμένη παραλία της Σελινίτσας. Αμέσως μετά ξεπροβάλλει εντυπωσιακά ο σκουριασμένος σκελετός του ναυαγισμένου πλοίου που έχει προσαράξει στην αμμουδιά της Γλυφάδας. Το πλοίο είναι στημένο μέσα στο νερό και, αν εξαιρέσεις το σκουριασμένο του χρώμα, νομίζεις πως είναι έτοιμο να μπαρκάρει!

 

Μύθοι και ιστορίες για την ταυτότητά του

Το πλοίο Δημήτριος ναυπηγήθηκε το 1950 και βρίσκεται αραγμένο στην παραλία της Σελινίτσας από το 1981. Αρχικά, πολλά είχαν ακουστεί για το τι ακριβώς είχε συμβεί στο πλοίο. Κάποιοι μιλούν για παράνομο τσιγαράδικο που κάηκε για να καταστραφούν τα αποδεικτικά στοιχεία, άλλοι για λαθρεμπόριο μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας, ενώ δεν έλειψαν και οι πιο ευφάνταστοι που έκαναν λόγω για πλοίο-φάντασμα αγνώστου ιδιοκτησίας. Τελικά, αυτό που ισχύει είναι πως το μήκους 67 μέτρων καράβι μετατράπηκε σε πλοίο-φάντασμα, αφού εγκαταλείφθηκε από τους ιδιοκτήτες του. 

Νομίζεις πως αν το ακουμπήσεις θα πέσει

Το σκουριασμένο σκαρί του πλοίου βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που σκάει το κύμα. Οι επισκέπτες (που ολοένα και αυξάνονται καθώς το εντυπωσιακό ναυάγιο έχει γίνει πλέον κομμάτι της παραλίας και τουριστική ατραξιόν της περιοχής) μπαίνουν στον πειρασμό να κολυμπήσουν δίπλα του και να το ακουμπήσουν. Η εικόνα όμως τους αποτρέπει. Φοβούνται πως ακόμα και με ένα απλό άγγιγμα, το πλοίο μπορεί να γίνει… φτερό στον άνεμο, έτσι που έχει γείρει κατά το πέρασμα των χρόνων.

 

Πήγαινε σε μια παραλία-υπερθέαμα

Το ναυάγιο του πλοίου «Δημήτριος» συμπληρώνει το υπερθέαμα της παραλίας της Σελινίτσας, η οποία είναι, επίσης, πολύ εντυπωσιακή. Τεράστια και με καταγάλανα νερά, συγκεντρώνει αρκετό κόσμο από νωρίς το καλοκαίρι. Λευκή άμμος καλύπτει ολόκληρη την παραλία, η οποία δεν είναι οργανωμένη κι έτσι δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να κάτσει όπου θέλει με την ομπρέλα του –ή χωρίς- και να απολαύσει το μαγευτικό θέαμα.

 

Πηγή: autotriti.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.