Διαφορα

Ο Μέγας εσπερινός των Πολιούχων της Τρίπολης (photos)

Με ιδιαίτερη ευλάβεια και  εξαιρετική λαμπρότητα ξεκίνησαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη των Πολιούχων μας Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου στην Τρίπολη.

 

Οι συμμετέχοντες Αρχιερεῖς, πού προεξήρχαν, οι ιερείς αλλά και ο φιλόχριστος Λαός, πού συμμετείχε στην εορτή, επιβεβαίωσαν τον λόγο της Γραφής: «ἑορταζομένων Ἁγίων εὐ­φραίνονται λαοί».

 

Την Κυριακή 21 Μαΐου, στις 19:30, στον εορτάζοντα ιερό Ναό Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου και Προφήτου Ηλία, έγινε η υποδοχή των ιερών Λειψάνων των Αγίων Νεομαρτύρων από την ιερά Μονή Βαρσών και της τιμίας Κάρας του Αγίου Νεομάρτυρα Δημητρίου από τον Μητροπολιτικό ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, όπου φυλάσσονται.

 

Στον Μέγα πανηγυρικό πολυαρχιερατικό εσπερινό προεξήρχε  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λήδρας κ.κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ, ενώ συμμετείχαν επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ.κ. ΘΕΟΚΤΙΣΤΟΣ, ὁ Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ καο ο Ποιμενάρχης μας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

 

Στην Ακολουθία του εσπερινού παρευρέθηκαν  Κληρικοί της Μητρόπολής μας και πλήθος πιστών, ἐνώ καλλικέλαδοι ιεροψάλτες της Μητρόπολης λάμπρυναν την πανήγυρη των πολιούχων Αγίων μας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.