Διαφορα

Οικονομικά και του Αγίου Πνεύματος!

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος παραδοσιακά σηματοδοτεί την έναρξη των καλοκαιριών διακοπών στην Ελλάδα. Δείτε παραθαλάσσιους προορισμούς που σας προτείνουμε, δίπλα στο κύμα, φιλικούς για τα μικρά παιδιά και προπάντων οικονομικούς.

 

Πιο συγκεκριμένα η Πελοπόννησος έχει ιδανικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς και πάνω απ' όλα οικονομικούς.

 

Κυνουρία (Σαμπατική)

Στην παράλια Αρκαδία, υπάρχει καλά κρυμμένο στα χωριά της Τσακωνιάς, ένα κρυφό διαμαντάκι, η Σαμπατική. Από εκεί μπορείτε να κάνετε βόλτα μέχρι το μοναστήρι της Έλωνας και το Λεωνίδιο. Θα ήταν ωραίο να βρείτε δωμάτια στο Porto Sabatiki..

 

Μεσσηνία (Γιάλοβα-Μεθώνη-Κορώνη)

Σε απόσταση 3 ωρών από την Αθήνα, μπορείτε να βρεθείτε σε ένα από τα ωραιότερα και πιο ενδιαφέροντα από γεωμορφολογικής και ιστορικής άποψης τοπία της Ελλάδας, τη δυτική Μεσσηνία. Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, η Βοϊδοκοιλιά, τα κάστρα του Ναυαρίνου, της Πύλου (Νιόκαστρο), της Μεθώνης και της Κορώνης είναι υπέροχα για βόλτες ειδικά στην αρχή του καλοκαιριού (και στο τέλος του). Στην πλευρά του Ιονίου, διαμονή πάνω στην παραλία θα βρείτε στο πολυτελές Costa Navarino με παροχές υψηλών προδιαγραφών για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Στον κόλπο του Ναυαρίνου, η Γιάλοβα μπορεί να αποτελέσει ορμητήριο για πολλές ενδιαφέρουσες εκδρομές. O παραλιακός δρόμος είναι πεζοδρομημένος, επομένως και ασφαλής και το χωριό έχει όλα τα απαραίτητα. Η παραλία δεν είναι η καλύτερη της περιοχής, αλλά έχει άμμο για παιχνίδι και φυσική σκιά από δέντρα, ομπρέλες και ξαπλώστρες μπροστά από το Zoe Resort, που έχει και πισίνα. Κατεβαίνοντας προς το νότο, μια ιδανική επιλογή για τα πρώτα σας μπάνια είναι η παραλία της Μεθώνης, που αποτελεί μάλλον τον ιδανικότερο προορισμό για οικογένειες με μικρά παιδιά. Μεταξύ του ξενοδοχείου Methoni Beach Hotel και της θάλασσας δεν παρεμβάλλεται δρόμος κι ακριβώς δίπλα υπάρχει ταβερνάκι, πάνω στο κύμα, με ωραία θαλασσινά. Τον Αύγουστο κάνει πάρα πολύ ζέστη, αλλά τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο είναι τέλεια! Μια ακόμα βολική επιλογή είναι κοντά στην Κορώνη, η Ακτή Περούλια και οι Κολονίδες. Η Ακτή Περούλια δε, έχει ασανσέρ που κατεβαίνει από την αυλή των δωματίων στην αμμουδιά! Για μια πιο λεπτομερή περιήγηση, επισκεφτείτε την ανάρτησή μου….

 

Καλαμάτα-Μικρή Μαντινεία

Η Καλαμάτα είναι μια πανέμορφη πόλη που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, και πλέον προσβάσιμη από την Αθήνα ακόμα και για Σαββατοκύριακο. Στην παραλία υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία φιλικά προς τα παιδιά (μερικά από αυτά all inclusive) όπως το Elite City Resort, το Plaza και το Filoxenia. Πιο παραδοσιακό χρώμα κρατάει η Μικρή Μαντινεία, όπου θα βρείτε καταλύματα και ταβέρνες πάνω στο κύμα, όπως το Mantinia Bay και το Mantinia Apartments.

 

ΠΗΓΗ: pronews.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.