Διαφορα

Το φανταστικό video του χωριού Κάνδαλος και της Λίμνης Τάκα

Ένα υπέροχο video το οποίο φανερώνει τις ομορφιές του τόπου μας, της Αρκαδίας και πιο συγκεκριμένα το video δείχνει το χωριό Κάνδαλος και την λίμνη Τάκα.

 

Το χωρίο Κάνδαλος είναι ένα, όμορφο χωριό με ειδυλλιακή θέα προς τον Τεγεατικό κάμπο και την Λίμνη Τάκα. Αξίζει να επισκεφθείτε το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής και πιό ψηλά (στα 1.100 μέτρα) και μακρυά το ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία. 

 

Η λίμνη Τάκα είναι λίμνη της Αρκαδίας που βρίσκεται σε υψόμετρο 650 μέτρα στο οροπέδιο της Τεγέας και σε απόσταση 10 χιλιόμετρα από την Τρίπολη. Έχει γλυκό νερό και αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο της Πελοποννήσου με πολλά πτηνά και ψάρια. Στη φυσική της πανίδα περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- λευκοτσικνιάδες, χαλκόκοτες, φιδαετοί, γλαρόνια, αλκυόνες, τα οποία την επισκέπτονται κατά τη διάρκεια της άνοιξης.

Η λίμνη Τάκα αποτελεί κυρίως εποχιακή λίμνη και αποστραγγίζεται μέσα από ένα σύστημα από καταβόθρες σε υπόγειους ποταμούς. Έτσι λοιπόν το καλοκαίρι αποστραγγίζεται ολοκληρωτικά, δημιουργώντας τέναγος. Το φθινόπωρο αρχίζει να γεμίζει πάλι, με μέγιστο βάθος το μισό μέτρο, με βρόχινα νερά αλλά και ρεμάτων που καταλήγουν στην λίμνη με μεγαλύτερο τον Σαρανταπόταμο, ώσπου φτάνει σε πληρότητα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ως αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας το χωριό Βουνό, στις όχθες της Τάκας, το χειμώνα είναι παρόχθιο και το καλοκαίρι μεσόγειο. Ανήκει στην λεκάνη απορροής του Αλφειού όπου μέσω των καταβόθρων τον εμπλουτίζει με τα νερά της.

 

Δείτε το video...

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.