Διαφορα

Έλληνας δημοσιογράφος θα διανύσει 15.600χλμ με μια μοτοσικλέτα

Μια ξεχωριστή διαδρομή, διανύοντας το δρόμο του μεταξιού απόστασης περίπου 15.600 χιλιομέτρων, έχει βάλει ως στόχο του να καλύψει ο Έλληνας δημοσιογράφος-φωτογράφος Κωνσταντίνος Μητσάκης οδηγώντας μία Honda CRF1000L Africa Twin.

 

Το ταξίδι του ξεκίνησε προχθές το πρωί και αναμένεται να ζήσει μία συναρπαστική περιπέτεια στους δρόμους της Ασίας. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από την Ελλάδα στην Ινδονησία, ο Κωνσταντίνος Μητσάκης θα διασχίσει συνολικά 10 χώρες (Τουρκία, Ιράν, Πακιστάν, Ινδία, Μπαγκλαντές, Μιανμάρ, Ταϊλάνδη, Καμπότζη, Μαλαισία, Ινδονησία), ενώ οι κυριότερες πόλεις που θα φιλοξενήσουν την πορεία του Έλληνα αναβάτη στην κίτρινη ήπειρο είναι η Άγκυρα, η Ερζερούμ, το Ισφαχάν, η Κερμάν, η Κουέτα, η Λαχώρη, το Νέο Δελχί, το Βαρανάσι, η Ντάκα, η Γιανγκόν, η Μπανγκόκ και η Κουάλα Λουμπούρ.

 

"Είναι ένα δύσκολο και ιδιαίτερα απαιτητικό ταξίδι, για το οποίο χρειάστηκε πολύπλευρη προετοιμασία και προσεκτικός σχεδιασμός. Οι αντιξοότητες που θα κληθούμε να ξεπεράσουμε –αναβάτης και μοτοσικλέτα– καθοδόν είναι πολλές, με σημαντικότερες τις ακραίες κλιματολογικές συνθήκες της διαδρομής. Στην έρημο Βελουχιστάν (Ιράν-Δυτικό Πακιστάν) ο υδράργυρος θα φλερτάρει τους 55ο βαθμούς Κελσίου, ενώ πιο ανατολικά (Ινδία, Μπαγκλαντές, Ταϊλάνδη, Μαλαισία) θα επικρατούν μουσώνες", τόνισε ο Κωνσταντίνος Μητσάκης.

 

Ο ίδιος πάντως αναφέρθηκε και στους παράγοντες που θα επηρεάσουν το ταξίδι του. "Άλλοι καθοριστικοί παράγοντες που θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη είναι οι τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν σε ορισμένες χώρες της διαδρομής, καθώς και οι ποικίλες γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες της διαδρομής. Επιδίωξή μου είναι να καλύψω την διαδρομή των 15.600 χιλιομέτρων που ενώνει την Αθήνα με την Τζακάρτα μέσα σε 70 ημέρες", ολοκλήρωσε ο Έλληνας δημοσιογράφος.

 

"Συνοδοιπόρος" του Κ. Μητσάκη καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του θα είναι η νέα CRF1000L Africa Twin. Χρησιμοποιεί έναν καινοτόμο και ισχυρό, εν σειρά δικύλινδρο κινητήρα σε ελαφρύ, ευέλικτο πλαίσιο και δηλώνει έτοιμη για αληθινή περιπέτεια εντός και εκτός δρόμου, είτε διασχίζοντας ηπείρους ή σε καθημερινές αστικές διαδρομές.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.